Den helelektrisk ŠKODA VISION iV fikk sin verdenspremiere for noen måneder siden, og med 500 km i rekkevidde så vil denne helt sikkert være på ønskelista til mange.

Elbilen drives av to elektriske motorer – én på hver av akslene, noe som gir bilen firehjulsdrift. De 306 hestekreftene fordeles etter behov på de fire hjulene, det gir en dynamisk og trygg kjøreopplevelse, for bilen som skal lanseres i 2020. Skoda har bekreftet at elbilen også vil komme i en utgave med kun bakhjulsdrift.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

500 km i rekkevidde

0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Den imponerende rekkevidden er oppgitt til 500 km ifølge den nye WLTP-standarden. Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av bare 30 minutter. Dette gjør VISION iV til en praktisk, men også dynamisk og spennende bil som kan dekke de fleste behovene.

Foto: Skoda

Startet salget

 Allerede nå kan du også forhåndsbestille en plass i bestillingskøen for ŠKODAs helt nye elektriske familiebil basert på konseptet VISION iV. 
SKODA forventer å starte kundeutleveringer av bilen mot slutten av 2020.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om prisen, det må vi vente med til lanseringen. Men vi forventer mye bil for pengene i god ŠKODA tradisjon også på produksjonsmodellen, sier Thomas Meiner, direktør for ŠKODA i Norge i Harald. A Møller. 

Sportlig uttrykk

ŠKODA VISION iV er 4,666 mm lang, 1,926 mm bred og 1,613 mm høy. De skarpe linjene gir bilen et sportslig uttrykk, og interiøret fremstår som rommelig selv fra utsiden, mye grunnet det det korte panseret og den lange kabinen.

Gjennom bruken av lasere, radarsensorer og kameraer kan konseptbilen finne frem overalt. Ved hjelp av intelligent elektronikk fordeles kreftene sømløst til de firehjulene og sørger for optimalt veigrep til enhver tid, og effektiv distribusjon av de 306 hestekreftene. Når forholdene tillater det, kan VISION iV tidvis utføre autonom kjøring og parkere seg selv. 

Prøvekjørt

Det er nettstedet DrivingElectric som har vært så heldig å få prøvekjøre 
ŠKODA VISION iV-konseptet (se video lengre ned).