Fra og med i dag tidlig tilbyr Tesla gratis, ubegrenset superlading for alle nye bestillinger av Model S og X, bekrefter Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge.

Tesla Model S har vært i det norske markedet siden 2013, og per i dag ruller det over 20 000 av modellen på norske veier. Model X startet produksjonen i 2015, og hittil er det registrert 12 000 av el-SUV’en i Norge. Mange av disse ble solgt med gratis superlading, før Tesla kuttet denne muligheten i fjor.

Gjør helomvending

Fram til 1. januar 2018 solgte elbilselskapet nybiler med gratis superlading så lenge bilen rullet på veien. Etter dette har det i hovedsak kun vært mulig å få dette gjennom å kjøpe brukte elbiler, men muligheten for dette ble også kuttet for kort tid siden.

Nå gjør altså Tesla en helomvending for nye biler av modellene X og S. Lørdag morgen bekreftet Tesla at de nå vil tilby gratis superlading til alle kunder som kjøper en ny Model S eller X.

Salget av Model S og X har sunket

Av naturlig årsaker har salget av Model S og X stagnert og sunket sammenlignet med tidligere år. Hittil i 2019 er det kun registrert 945 nye Model S og 1329 nye X. En av hovedårsakene til dette er nykommeren og storselgeren Model 3 fra Tesla, som kom tidligere i år. Den har alene stått for nesten 1/4 av alle nye elbiler som er solgt hittil i 2019.

I tillegg har Tesla fått flere konkurrenter i premium-segmentet, særlig fra Jaguar I-PACE og Audi e-tron for de som ønsker seg en el-SUV. I tillegg har bruktmarkedet fått flere Model S, noe som kan forklare noe av nedgangen i registreringstallene.

Det er nok i denne sammenhengen at Tesla nå har besluttet å friste norske kunder med gratis superlading.