Endelig viste Byton fram hvordan deres produksjonsklare el-SUV skal se ut. I tillegg slapp det kinesiske elbilselskapet flere nyheter om rekkevidde og en skuffende nyhet om leveringstidspunktet.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Få to ulike rekkevidder

Elbilen skal leveres med to ulike motorer og batterier. Den minste utgaven får et batteri på 72 kilowattimer (kWh) mens den største er på 95 kWh. De to motoren gir også ulike mengde med hestekrefter. Den slappeste motoren får 272 hestekrefter, og den kraftigeste hele 408. Elbilen leveres både med bakhjulsdrift og med firehjulsdrift, noe som gir denne rekkevidden for de ulike utgavene:

  • Bakhjulsdrift, lite batteri: 360 km
  • Bakhjulsdrift, stort batteri: 460 km
  • Firhjulsdrift, stort batteri: 435 km

Sprinten fra 0-100 km/t gjør den unna på 5,5 eller 7,5 sekunder, avhengig av hvilken motor du velger.

Den lader med 150 kW effekt på det største batteriet, eller 130 kW på det minste. Det skal fylle batteriet fra 0-80 prosent på 35 minutter.

Utsetter leveringen til Europa

Hittil har 50 000 reservert elbilen, og av disse er hele 16 000 nordmenn, hevder selskapet. Byton planlegger produksjonsstart for det kinesiske markedet i 2020. De regner med å begynne å ta forhåndsbestillinger i Europa og Nord-Amerika i 2020, etterfulgt av leveranser i 2021. Dette er skuffende, ettersom Byton tidligere har uttalt at de skal begynne å levere elbiler til Europa mot slutten av 2020.

Stor elbil

Bytons el-SUV blir romslig. Dimensjonene kan sammenlignes omtrent med Audi helelektriske e-tron. Helt konkret blir den 4,88 meter lang, 2,2 meter bred og 1,67 meter høy. 

Bagasjerommet er på 550 liter. Det er for eksempel 100 liter mer enn Kia e-niro, men 200 liter mindre enn Tesla Model S. Audi e-tron har 660 liter med plass bak.

Prisen starter på 45 000 euro

Som avslørt tidligere prises den billigste utgaven av Byton M-Byte fra 45 000 euro, noe som betyr rundt 450 000 kroner i dagens kurs. Tidligere har det vært spekulert i at utgaven med lengst rekkevidde skulle få en pris på rundt 600 000, men det er ikke avklart enda.

Spektakulær skjerm

Noe av det mest spektakulære med bilen er 48 tommers skjermen helt i fronten. Skjermen, sammen med andre skjermer i bilen, vil kunne interagere med brukeren på hele fem ulike måte: berøring (ikke på selv skjermen), stemme, ansikt, håndbevegelser og knapper. Den enorme skjermen vil kunne deles i to, slik at passasjeren kan bruke en del og føreren en del.  

Uten hengerfeste

Den mange nordmennreagerte negativt på var avsløringen om at elbilen kommer uten muligheter for hengerfeste eller takstativ. Wenders nevnte i intervjuet med Byton Owners Club Norway at det vil bli muligheter for andre enn Byton å produsere dette for elbilen. Men som det ser ut nå, er det ikke sannsynlig med hengerfeste, hvert fall.

Foto: Byton