En ny æra begynner for Volkswagen med den nye elbilen ID.3. På bilutstillingen i Frankfurt har ID.3 1ST og ID.3 verdenspremiere.

– Verdenspremieren av ID.3 1ST markerer starter på en ny milepæl i Volkswagen historie, som første modell ut i en storstilt elbiloffensiv med ID-modeller i ulike segmenter, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen.

Viktige fakta om elbilen

  • Rekkevidde: skalerbart batterisystem med rekkevidder på opptil 550 km
  • Ladetid: lading av ca. 290 km (WLTP) på 30 minutt med 100 kW hurtiglading
  • Pris: ID.3 1ST er priset til under 330 000 kroner, den kommende basismodellen blir enda gunstigere
  • Motor: Fremdriften tas hånd om av en elektromotor ved bakakselen. Effekten er 204 hk (150 kW)

Får opptil 550 km rekkevidde

Lanseringsmodellen som kommer først til Norge er ID.3 1ST,. Den har en rekkevidde på opptil 420 km (WLTP), med tre utstyrsversjoner tilgjengelig.

Batteriet i lanseringsmodellen er av batteristørrelsen som er forventet å bli mest populær, med 58 kWh utnyttbart energiinnhold. Senere vil produksjonsmodellen kunne leveres med et mindre batteri på 45 kWh og rekkevidde opptil 330 km, og et større batteri på 77 kWh og en maksimal rekkevidde på 550 km. Med 100 kW hurtiglading er det mulig å legge til ca. 290 km kjørestrekning (WLTP) i løpet av en halvtime – betydelig mer enn hva som tidligere har vært mulig i kompaktklassen.

Volkswagen gir 8 år eller 160 000 km garanti på ID.3-batteriene, noe som sikrer lang levetid.

Norske priser for ID.3 1ST starter på under 330.000 kroner. Det gjør elektrisk mobilitet mulig for mange. Bilene blir levert til norske kunder fra midten av 2020.

Gratis lading

Volkswagen «WeCharge» gir kundene mulighet til å lade deres ID.3 1ST kostnadsfritt i ett år fra førstegangsregistrering, opp til et maksimum på 2 000 kWh. Dette gjelder alle ladestasjonene tilknyttet «WeCharge», inkludert Ionity-nettverket, som har over 100 000 ladepunkter over hele Europa.