Porsche presenterte sin første helelektriske sportsbil for publikum for kort tid siden. Den vil koste over en million, men gir utrolig ytelser tilbake for pengene.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Elbilen kommer i to utgaver. Du kan velge mellom:

  • Porsche Taycan Turbo: 1.314.000 kroner (pluss frakt og levering)
  • Porsche Taycan Turbo S: 1.598.000 kroner (pluss frakt og levering)

Leveringen til norske kunder vil skje rundt årsskifte.

Ekstreme krefter og god rekkevidde

Over 3000 nordmenn har betalt depositum på 20 000 kroner og satt seg på listen for elbilen. De kan glede seg til en elbil med vanvittige krefter. Toppmodellen Taycan Turbo S har hele 761 hestekrefter og gjør unna sprinten fra 0-100 km/t på 2.8 sekunder. Men, det er faktisk 0.2 sekunder saktere enn den heftigste utgaven av Tesla Model S.

Den litt rimeligere Taycan Turbo har 680 hestekrefter og gjør unna sprinten fra 0-100 km/t på 3.2 sekunder.

Batteriet til elbilen er på 93 kWh. Det gir Turbo S en rekkevidde på opptil 412 kilometer, og Turbo en rekkevidde på opptil 450 kilometer (i henhold til WLTP i hvert tilfelle). Toppfarten på begge de firehjulsdrevne elbilene er 260 km / t.

Svært god ladeeffekt

Porsche Taycan leveres med en ladeeffekt på 270 kW, noe som er markedsledende. Men den skal kun være mulig å oppnå under deler av ladetiden. For å lade fra 5 til 80 prosent tar det 22.5 minutter, ifølge Porsche.

Egentlig gikk det rykter om en effekt på 350 kW ladeffekt, men det vil muligens komme etter hvert.

Regenereringen av strøm på 265 kW, altså ladingen som skjer når du bremser, er høyere enn hos konkurrentenen.

Foto: Porsche

Interiør og bagasjeplass

Instrumentpanelet foran sjåføren har et rent, minimalistisk og moderne design. Skjermen på 16,8 tommer er det høyeste punktet på dashboardet, og buet mot sjåføren. Det vil være mulig å velge tre forskjellige visninger av instumentene på skjermen.

I midtkonsollen, midten av dashboardet, finner du enda en skjerm. Det er infotainment-skjermen på 10,9 tommer. Fra den kan du styre musikken, telefon, kart og komfort-instillinger.

Bak i elbilen vil du få en bagasjeplass på 366 liter. Foran vil det være lastekapasitet på 81 liter.

Foto: Porsche