På bilmessen i Frankfurt hinter BMW om hvordan deres elbil med over 600 kilometer i rekkevidde skal bli seende ut.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Rekkevidde på over 600 kilometer

Konseptbilen BMW 4 ble vist fram i Frankfurt, og viser i hvilken retning BMW går med den kommende helelektriske, fire-dørs kupéen BMW i4 som lanseres i 2021. BMW i4 vil gjøre unna sprinten fra 0-100 km/t på knappe 4 sekunder og ha en topphastighet på over 200 km/t. Rekkevidden vil bli over 600 km målt etter den nye WLTP-metoden.

Henter inspirasjon fra klassikere

BMW 4 representerer en futuristisk tolkning av DNA-et som kjennetegner BMW. Med inspirasjon fra klassikere som BMW 328 og BMW 3.0 CSI, og en særegnet design med strekt panser, lang akselavstanden, korte overheng og en flytende taklinje, er konseptbilen en forsmak på en kommende BMW Coupé-modell.

25 elektrifiserte modeller fra BMW i 2023


BMW iNEXT er bare en av den kommende elektrifiserte modellene som lanseres fra BMW Group de neste årene. I 2023, to år tidligere enn opprinnelig planlagt, vil selskapet tilby 25 elektrifiserte modeller. Frem til 2025, forventes salget av BMW Groups elektrifiserte modeller å øke i gjennomsnitt 30 prosent hvert år.

– Med full fleksibilitet i vår globale produksjon, vil BMW Group kunne tilby modeller og teknologi basert på etterspørselen i hele verden, sier Zipse videre. I 2023 vil BMW Group tilby 25 elektrifiserte modeller, hvorav minst halvparten er helelektriske,
sier Oliver Zipse, BMW Groups nye øverste sjef.

Produksjonen skjer i i tre land

Produksjonen av de helektriske BMW-modellene vil fordele seg rundt om i verden. Fra fabrikken i Leipzig (Tyskland) har mer enn 150 000 eksemplarer av BMW i3 rullet ut dørene siden 2013. Rundt 22 000 av disse kjører i dag på norske veier. I høst starter produksjonen av den første helelektriske MINI-en på fabrikken i Oxford (Storbritannia). I 2020 starter produksjonen av BMW iX3 i Shenyang (Kina) og i 2021 starter produksjonen av BMW i4 i München (Tyskland) og det nye flaggskipet BMW iNEXT i Dingolfing (Tyskland).

Foto: BMW