Med en rekkevidde på opptil 600 km får den nye og Mustang-inspirerte elbilen fra Ford en svært god rekkevidde. Nå viser endelig selskapet fram el-SUV’en (se video lengre ned i saken)

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det er på nettsidene Ford har lagt ut flere videoer av elbilen som både vintertestes og kjøres på tørr asfalt.

Kommer i 2020

Fords nye helelektriske SUV kommer neste år, og allerede nå kan du sikre deg fortrinnsrett til å bli en av de første eierne.

– Vi ser frem til Fords meget spennende helelektriske bil som kommer i 2020. Dette blir en sportslig og anvendelig elektrisk SUV som viderefører de meget gode kjøreegenskapene som Ford alltid har vært kjent for, sa administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, når de avslørte planene om en ny el-SUV tidligere i år.

Fortsatt er pre-produksjonsmodellen godt gjemt under kamuflasje, men vi kan se formene på den. Ford har tidligere uttalt at denne skal bli en direkte konkurrent til Teslas framtidige billig-SUV, Model Y.

Investerer over 100 milliarder

– Ford investerer mer enn 100 milliarder kroner i elektrifisering og vil lansere en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volts hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk – vi må gi kundene mulighet til å kunne velge det som passer dem best – vi kaller det «power of choice» sier Berg i Ford.

Det amerikanske selskapet skal nå bygge sin nye elbil opp fra grunnen av. Tidligere har de hatt en helelektrisk versjon av Ford Focus, men den har aldri slått til i det norske markedet.