Det kinesiske merket Chery med sin elbilmodell Arrizo 5e med en rekkevidde på 379 kilometer og en pris på 299.000 kommer til Norge allerede neste måned.

På vei til Norge

I oktober kommer de første 300 elbilene til Drammen, skriver bransjenettstedet Bilnytt.no. Det er den norske importøren RSA som har undertegnet avtalen med kineserne. Importøren har allerede bilmerker som FIAT, Alfa Romeo og Jeep i stallen.

– Nå kan vi endelig spise kirsebær med de store, sier administrerende direktør Frank Dunvold i RSA til BilNytt.no.

Elbilen som får en pris på 299.000 kroner blir en av elbilene som gir mest rekkevidde for pengene. Det er kun nye Renault Zoe som gir mer rekkevidde for pengene per i dag. Begge elbilene skal også leveres til kunder i oktober.

Neste år planlegger importøren å hente minst 1000 elbiler av det som kan bli en svært populær elbil her til lands.

Familievennlig elbil

Batteriet på 54 kWt skal kunne lades fra 0 til 80 prosent på 30 minutter. Elmotoren skal kunne yte 127 hestekrefter. Elbilen blir også familievennlig med et bagasjerom på 460 liter. Norges mest solgte elbil, Nissa LEAF, har til sammenligning mindre plass med sine 435 liter.

Dessverre er det et stort minus, og det er at elbilen ikke kan leveres med hengerfeste.

Stor aktør i Kina

Chery var det tredje største bilmerket i Kina i fjor med sin produksjon av 753.000 biler. Av disse var omtrent 90 000 elbiler. Alle bilene til produsenten skal elektrifiseres og vi kan forvente flere elbiler fra selskapet i Norge etter hvert.