Mercedes sin nye helelektriske minivan får navnet EQV. Den får et stort batteri på hele 100 kWh, som gir den en rekkevidde på rundt 400 kilometer.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Nå viser bilprodusenten fram hvordan produksjonsmodellen vil se ut.

Stort batteri

EQV er planlagt med en motoreffekt på 150kW. Batterikapasiteten er på 100 kWh som sikrer en rekkevidde på opptil 405 kilometer. Med en topphastighet på 160 km/t er den godt egnet på landeveien. EQV kan hurtiglades for en kjørelengde på 100 kilometer i løpet av femten minutter. Du lader fra 10 til 80 prosent batterikapasitet på 45 minutter. Ladeeffekten er på opptil 110 kW. Elbilen blir levert med forhjulsdrift.

Plass til åtte

Det blir god plass i den elektriske minivanen, som med fleksible løsninger gir sitteplasser til opptil åtte personer. Bagasjerommet er på hele 1030 liter.

Elbilen vil bli tilgjengelig i det norske markedet etter hvert, men aller først skal den lanseres under bilmessen i Frankfurt om noen uker. Pris og dato for levering i Norge er det for tidlig å si noe om enda.