Elbil-sjåføren gikk tom for strøm og skapte en farlig situasjon på veien når det stoppet midt på E18. Resultatet ble en kollisjon for bilen bak, at elbil-sjåføren mistet førerkortet og fikk en bot på 15 000 kroner, skriver Budstikka (bak betalingsmur).

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Førte til kollisjon

Det var i januar tidligere i år at en elbil-sjåfør stod bom fast på E18 ved Strand litt sør for Oslo. Sjåføren hadde kjørt elbilen tom for strøm, og når den stoppet måtte bilene bak kaste seg over bremsen for å unngå bakenden til elbilen. Den tredje bilen bakfra klarte ikke stoppe, noe som førte til en kollisjon.

Sjåføren av elbilen ble fratatt førerkortet på stedet og elbilen måtte hentes av en bergingsbil.

Bot på 15 000 kroner og fratatt førerkortet

I forelegget fra Politiet, som elbil-sjåføren nektet å godta, mente Politiet at kvinnen hadde blitt varslet flere ganger om lavt batteri fra elbilens systemer. Fordi hun nektet å godta forelegget, ble saken behandlet i retten. I dommen ble sjåføren av elbilen dømt etter veitrafikklovens bestemmelse om aktsomhet.

– Sjåføren tok enten en bevisst risiko ved å fortsette hjemover, eller hun manglet kunnskap om bilens instrumenter og varsellamper, står det i dommen.

Retten kom fram til en bot på 15 000 kroner og tap av førerkortet i 9 måneder.