Hyundai Motor Company har nylig avduket den elektriske konseptbilen 45 under det internasjonale bilmessen (IAA) i Frankfurt.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I dag har Hyundai to populære elbiler på det norske markedet: Kona og Ioniq. Selskapet ruster seg nå for en helelektrisk framtid med det nye konseptet 45. Et konsept betyr ikke nødvendigvis at akkurat denne elbilen vil komme på markedet, men viser hvilken retning bilprodusenten går i.

En ny æra innen bildesign

Som en hyllest til selskapets arv, men redefinert for fremtiden, viser 45 en ny æra innen bildesign hos Hyundai. Fokuset er på elektrifisering, autonome teknologier og intelligent design. 45 setter en vri på et 45 år gammelt ikon for Hyundai, Pony Coupe Concept, og introduserer en ny brukeropplevelse for fremtidens selvkjørende biler.

45-graders vinkler foran og bak

Å se til fortiden kan være avgjørende for å komme videre, og den spennende utvendige stylingen på 45 henter inspirasjon fra kjøretøyet som først etablerte Hyundais design-DNA, Pony Coupe Concept fra 1974. I tillegg får 45 en ikonisk karakter som er definert av aerodynamiske og lette linjer inspirert av fly fra 1920-tallet. Bilens navn gjenspeiler dessuten 45-graders vinkler foran og bak, som danner en diamantformet silhuett som ytterligere fremhever designretningen for fremtidige elbiler fra Hyundai.U

Innvendig design

For passasjerene leverer bilen et komfortabelt og åpent miljø, med komfortable baksetestoler og forseter som kan roteres. Andre nyskapende visjoner er betjening av infotainment-systemet via et projeksjonsgrensesnitt. Dette erstatter en enkel sentral berøringsskjerm med en serie skjermer og funksjoner integrert i selve dashbordet.

Den helelektriske drivlinjen muliggjør en fullstendig nytenkning rundt bilens plassutnyttelse. Plassen er maksimert med batterier og motorer plassert utenfor eller under kupeen.