Batterikapasiteten er økt med over 70 prosent, til 260 km i rekkevidde (WTLP). Med priser fra kr. 179.900 åpner Volkswagen for bestilling senere i høst. Leveringene starter i januar 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Siden introduksjonen av Volkswagen e-up! i 2013 har over 9000 norske kunder kjøpt vår minste elbil. Vi er glade for å lansere en fornyet versjon av e-up! med enda lenger rekkevidde, opptil 260 km, og til en attraktiv pris, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen.
Volkswagen åpner for bestilling i høst og leveringen starter fra januar 2020.

Bedre batterier

Grunnen til den økte rekkevidden er nye battericeller med betydelig høyere energitetthet. Energikapasiteten er økt fra 18,7 kWh til 32,3 kWh, en økning på 72,7 prosent. Forventet effektforbruk er 12,7 kWh/ 100 km.

Batteriet kan hurtiglades. På en time kan ladenivået økes med 80 prosent av totalkapasiteten med en DC-lader (likestrøm) på 40 kW.

Toppfart på 130 km/t

I tillegg til å være miljøvennlig, er også e-up! også morsom å kjøre. Plasseringen av batteriet under gulvet gir lavt tyngdepunkt, og motoren på 82 hk (61 kW) yter maksimalt dreiemoment allerede fra stillestående. Dermed akselererer den byvennlige bilen til 100 km/h på 11,9 sekunder. Toppfarten er 130 km/t.

Standardutstyret i nye e-up! inkluderer blant annet automatisk klimaanlegg, smarttelefon-integrasjon og tallrike assistentsystemer, for eksempel «Lane Assist».

Volkswagen gir garanti på batteriet i åtte år eller 160.000 km.

Nye Volkswagen e-up! med lenger rekkevidde.