Det er undermerke Cupra til den spanske bilprodusenten SEAT som viser fram et nytt el-SUV konsept.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Elbil-konseptet har fått navnet Tavascan, og skal bygges på Volkswagens nye MEB-plattform. Det er den samme plattformen som alle elbilene til Volkswagens også skal produseres på. En plattform er enkelt forklart grunnmuren som man kan bygge flere typer elbil-modeller på.

Rekkevidde på 450 kilometer

El-SUV’en er utstyrt med et batteri på 77 kWh som skal gi en rekkevidde på opptil 450 kilometer. Det blir også svært gode ytelser på Tavascan med 306 hestekrefter, og sprinten fra 0 – 100 km/t på 6.5 sekunder.

El-SUV’en får firehjulstrekk med motorer plasser både foran og bak.

Store skjermer

Som alle andre elbiler som lanseres i disse dager, så kommer denne også med store skjermer innvendig. Bak rattet har sjåføreren tilgang til en 12,3 ”digital instrumentklynge, som gir all informasjonen du trenger. I tillegg får du med en 13” infotainment-skjerm. Men el-SUV’ens interiør tilpasser seg. Den større skjermen kan skifte fokus og bevege seg mot passasjeren når det trengs.

EL-suv’en får sin offisielle lansering under bilmessen i Frankfurt om noen få dager. Det er usikkert om dette elbil-konseptet kommer i produksjonen, men det viser hvert fall den elektriske retningen som bilprodusenten ønsker å gå.

Foto: Cupra