Alt er i rute for Volkswagen nye storselger, elbilen ID.3. Selskapet har nå bekreftet at produksjonen er i gang fra november i en pressemelding. Elbilen skal om noen få dager avdukes på bilmessen i Frankfurt.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Har allerede produsert 400 ID.3

Produksjonsstart av ID.3 i november vil innlede en helt ny epoke for Volkswagen – sammenlignbar med den første Beetle eller den første Golf’en. Alt går helt etter planen. De første 400 ID.3-kjøretøyene er allerede på testruter i hele Europa. Med ID.3 vil Zwickau (red.anm. fabrikken der elbilen skal produseres) bli en ekte pioner innen e-mobilitet, sier Thomas Ulbrich, en av toppsjefene i Volkswagen-konsernet.

Utleveringer starter i midten av 2020. Volkswagen planlegger å utlevere mer enn 100.000 gjennomsnittlig per år av nye ID.3.

God rekkevidde

Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto) og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. Det er forventet at det er denne varianten som blir volummodellen av ID.3. ID.3-familiens modeller kan på et senere tidspunkt konfigureres med ulike batteristørrelser for en rekkevidde fra 330 km til 550 km, etter den nye testsyklusen WLTP.

Spesialmodellen ID.3 1ST får en svært attraktiv startpris under 330.000 kroner, har Volkswagen Norge tidligere bekreftet. Flere priser for andre utgaver av elbilen vil bli avslørt på bilmessen i Frankfurt.