For noen dager siden lansert Tesla forsikring til egne kunder i California. Forsikringen skal gi fra 20 til 30 prosent lavere priser sammenlignet med konkurrentene, hevder Tesla selv.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det var i allerde april i år at Tesla slapp nyheten om at de jobbet med å tilby kundene sine et rimeligere alternativ for forskring. Nå har Tesla endelig lansert forskringen i California, og de jobber med å tilby den i flere delstater.

Kommer til Europa

Elbilnyheter.no har kontaktet Teslas pressesjef i Norge, Even Sandvold Roland. Han hadde ingen kommentar til om forsikringen kommer til Norge. Men tidligere har Tesla-sjef Elon Musk på Twitter uttalt at forsikring er på vei Europa.

Dyre forsikringer

Det siste året har også flere norske forsikringsselskaper truet med å skru opp prisene, blant annet fordi elbilkundene får flere skader på elbilene sine, og fordi bildelene er såpass dyre å erstatte.

Teslas hevder selv at deres konkurransfortrinn ligger i all dataen de samler inn fra elbilene sine. Dette i kombinasjon med Tesla sikkerhetssystemer, er det som skal gjøre de billigere, heveder elbil-produsenten.