Volvo gjør store endringer i infotainmentsystemet når XC40 kommer som elbil. Det nye systemet er basert på Android og vil tilby kundene et helt nytt og intuitivt grensesnitt, nye integrerte teknologiske løsninger, samt flere tjenester fra Google. 

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Volvo Car Group er det første selskapet som går sammen med Google om å integrere et Android-basert infotainmentsystem, der tjenester som Google Assistant, Google Maps og Google Play Store er innebygd. De to selskapene har vært utviklingspartnere de siste årene.

Det nye systemet kommer med full integrasjon av Android Automotive OS – Google sin Android-plattform med åpen kildekode. Systemet vil tilby sanntidsoppdateringer av tjenester som Google Assistant og Google Maps, i tillegg til bilapplikasjoner som kan utvikles av andre internasjonale utviklermiljøer.

Trådløse oppdateringer

Helelektriske XC40 blir også den første Volvo-modellen som kan motta større software- og operativsystemoppdateringer trådløst, også kalt «over the air-oppdateringer». Frem til nå har denne typen oppdateringer vært begrenset til applikasjoner og kart. Dette gjør at Volvo kan fortsette å oppdatere bilen, selv etter at den har forlatt fabrikken, og er et viktig steg i Volvos satsing på oppkoblede tjenester.

– Nå får du endelig den samme opplevelsen i bilen som du er vant til fra mobiltelefonen, men tilpasset for at det skal kunne brukes sikkert mens man kjører. Når man samtidig sørger for at bilen kan få over the air-oppdateringer til alt fra vedlikehold til nye funksjoner, holder bilen seg like oppdatert og moderne som alle andre digitale produkter man har tilgjengelig i dag, sier Henrik Green, Chief Technology Officer i Volvo Cars.

En av de mest spennende funksjonene i Android Automotive OS er at det er et operativsystem som millioner av utviklere verden over kjenner til. I tillegg er systemet skreddersydd for å brukes i en bil. Teknologi og tjenester som utvikles av Google og Volvo Cars er integrert i bilen, mens musikk- og medieapplikasjoner som er optimaliserte og tilpasset biler blir tilgjengelig via Google Play Store.

Tjenester fra Google

Google Assistant gjør det mulig for kundene å få ting gjort via stemmestyring. Eksempelvis kan man justere temperaturen i bilen, sette en destinasjon i Google Maps, sende en tekstmelding eller sette på musikk fra Spotify uten å måtte bruke hendene eller fjerne blikket fra veien. Dette reduserer samtidig faren for at bilføreren blir distrahert.

Google Maps tilbyr kart og trafikkdata som oppdateres i sanntid, og holder sjåføren oppdatert på trafikksituasjoner dit de er på vei. Google Maps kan også foreslå hvor man kan finne nærmeste ladestasjon, eller foreslå alternative ruter dersom det oppstår kø.

Den samme oppdaterte kartdataen som ligger i Google Maps vil brukes til å forbedre egenskapene til XC40s avanserte førerstøttesystem (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS), fordi den kan gi bilen viktig informasjon om for eksempel fartsgrenser og svinger på veien.

Nye helelektriske XC40 skal vises fram for første gang 16. oktober.