Det kommer svært mange spennende elbiler allerede til neste år. Disse fem mener vi du bør sette høyt på ønskelista.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Volkswagen ID.3

Foto: Volkswagen

Lanseringsmodellen som kommer først til Norge er ID.3 1ST,. Den har en rekkevidde på opptil 420 km (WLTP), med tre utstyrsversjoner tilgjengelig.
Batteriet i lanseringsmodellen er av batteristørrelsen som er forventet å bli mest populær, med 58 kWh utnyttbart energiinnhold.

Senere vil produksjonsmodellen kunne leveres med et mindre batteri på 45 kWh og rekkevidde opptil 330 km, og et større batteri på 77 kWh og en maksimal rekkevidde på 550 km.

Norske priser for ID.3 1ST starter på under 330.000 kroner. Bilene blir levert til norske kunder fra midten av 2020.

Polestar 2

Foto: Polestar

Polestar 2, elbil-produsenten som er eid av Volvo, skal produsere den første elbilen som konkurrerer direkte med Tesla Model 3. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene.

På sine egne nettsider har Polestar oppdatert med informasjon om pris på elbilen fra kr. 469.000 og første levering fra mai 2020.

Volvo XC40

Foto: Volvo

Volvo åpnet nylig en interesseliste for norske kunder og etter fem dager hadde over 5000 nordmenn satt seg på interesselisten.

Informasjon om pris, rekkevidde, drivlinje, batterikapasitet og salgstart i Norge skal offentliggjøres fremover de neste dagene fram til lansering 16. oktober. Elbilnyheter.no vil følge dette tett.

Det vi har fått vite om elbilen som kommer til Norge i 2020, er at
Volvo har designet en ny, tett grill, i tillegg til at bakpartiet på bilen har blitt endret.

Skoda Vision IV

Foto: Skoda

Hittil er el-SUV’en kun vist fram som konsept, men neste år skal den endelige produksjonsklare elbilen vises fram. 0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Den imponerende rekkevidden er oppgitt til 500 km ifølge den nye WLTP-standarden. Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av bare 30 minutter. Dette gjør VISION iV til en praktisk, men også dynamisk og spennende bil som kan dekke de fleste behovene.

SKODA forventer å starte kundeutleveringer av bilen mot slutten av 2020. Det er usikkert om dette også gjelder i Norge, men vi krysser fingra og har den derfor med på lista.

Honda e

Foto: Honda

Denne elbilen kommer med på lista rett og slett fordi den skille seg ut som en retro designperle. Prisen på Honda e vil starte fra 266.200 kroner. Til den summer får du en elbil med rekkevidde på rundt 200 km, batteri med 35,5 kWh og 136 hestekrefter. Ladetiden fra 0 til 80 prosent skal være på 30 minutter.

Levering skjer sommeren 2020 .