Vi har valgt oss ut tre elbiler i ulike kateogorier som vi mener du kan glede deg til i 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Fords Mustang-inspirerte el-SUV

Foto: Ford

Med en rekkevidde på opptil 600 km får den nye og Mustang-inspirerte elbilen fra Ford en svært god rekkevidde. 

Fords nye helelektriske SUV kommer neste år, og allerede nå kan du sikre deg fortrinnsrett til å bli en av de første eierne.

– Vi ser frem til Fords meget spennende helelektriske bil som kommer i 2020. Dette blir en sportslig og anvendelig elektrisk SUV som viderefører de meget gode kjøreegenskapene som Ford alltid har vært kjent for, sa administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, når de avslørte planene om en ny el-SUV tidligere i år.

Fortsatt er pre-produksjonsmodellen godt gjemt under kamuflasje, men vi kan se formene på den. Ford har tidligere uttalt at denne skal bli en direkte konkurrent til Teslas framtidige billig-SUV, Model Y.

Se video av Fords kamuflerte el-SUV:

Peugeot e-208

Foto: Peugeot

Elbilen kommer med 136 hestekrefter, et batteri med kapasitet på 50 kWt og bilens oppgitte rekkevidde er 340 kilometer målt etter WLTP-standarden.
Prisen på den helelektriske e-208 starter på 249.580 kroner

Prisen fra 249.580 kroner ligger under for eksempel to av Norges bestselgende elbiler gjennom tidene, som per i dag har kortere rekkevidde: Volkswagen e-Golf og Nissan LEAF. Sistnevnte har en oppgradert utgave med bedre rekkevidde på opptil 385 km, men også en høyere pris fra 346.800 kroner.

Lading hjemme med veggboks tar henholdsvis 5 timer og 15 minutter (11 kW) og 8 timer (7,4 kW). I tillegg er bilen klargjort for hurtiglader på inntil 100 kW. Da lades batteriet til 80 prosent i løpet av 30 minutter.

Elbilen kommer mot slutten av året til Norge, og de første kundeutleveringen starter nok tidlig i 2020.

Porsche Taycan

Over 3000 nordmenn har betalt depositum på 20 000 kroner og satt seg på listen for elbilen. De kan glede seg til en elbil med vanvittige krefter. Toppmodellen Taycan Turbo S har hele 761 hestekrefter og gjør unna sprinten fra 0-100 km/t på 2.8 sekunder. Men, det er faktisk 0.2 sekunder saktere enn den heftigste utgaven av Tesla Model S.

Den litt rimeligere Taycan Turbo har 680 hestekrefter og gjør unna sprinten fra 0-100 km/t på 3.2 sekunder.

Elbilen kommer i to utgaver. Du kan velge mellom:

  • Porsche Taycan Turbo: 1.314.000 kroner (pluss frakt og levering)
  • Porsche Taycan Turbo S: 1.598.000 kroner (pluss frakt og levering)

Batteriet til elbilen er på 93 kWh. Det gir Turbo S en rekkevidde på opptil 412 kilometer, og Turbo en rekkevidde på opptil 450 kilometer. Toppfarten på begge de firehjulsdrevne elbilene er 260 km / t.

Leveringen til norske kunder vil skje rundt årsskifte.

Foto øverst i saken: Elbilforeningen