Skoda bekrefter at deres fullelektriske familiebil, basert på VISION iV-konseptet, settes i produksjon med hengerfeste og fem seter.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det planlegges for utlevering av store volumer av bilen i 2020, og interessen for bilen gjenspeiles tydelig på forhåndsbestillingene den norske importøren har mottatt, selv om de ikke vil ut med et eksakt antall. I tillegg bekreftes det nå fra den norske importøren at den produksjonsklare utgaven kommer med fem seter og hengerfeste, i tillegg til de egenskapene som allerede er kjent.

Interiøret. Foto: Skoda

500 km i rekkevidde

0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Den imponerende rekkevidden er oppgitt til 500 km ifølge den nye WLTP-standarden. Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av bare 30 minutter. Dette gjør VISION iV til en praktisk, men også dynamisk og spennende bil som kan dekke de fleste behovene.

Får firehjulstrekk

Elbilen drives av to elektriske motorer – én på hver av akslene, noe som gir bilen firehjulsdrift. De 306 hestekreftene fordeles etter behov på de fire hjulene, det gir en trygg kjøreopplevelse om vinteren, for bilen som skal lanseres i 2020. Skoda har bekreftet at elbilen også vil komme i en utgave med kun bakhjulsdrift.

Hva blir prisen?

Importøren i Norge vil ikke bekrefte hva prisen blir helt enda, men hinter til at de vil legge seg på et gunstig nivå for å treffe barnefamiliene.

– Elbilmarkedet mangler et helt vesentlig alternativ: De store, trygge, fullelektriske bilene med lang rekkevidde og ikke minst en pris som er attraktiv for en vanlig småbarnsfamilie. Det er det vi kommer til markedet med nå, i en klasse hvor alternativene primært er kostbare modeller fra premium-orienterte merker som Mercedes og etter hvert også Volvo, sier Thomas Meiner, direktør for SKODA i Norge.