I fjor lanserte Volkswagen elbil-konseptet I.D. CROZZ på bilmessen i Frankfurt. Det er godt mulig dette blir neste elbil ut fra Volkswagen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Allerede i midten av 2020 starter Volkswagen utleveringen i Norge av dere første elbil fra ID-familien, nemlig ID. 3. Den helelektriske ID-familien kommer med en rekke elbiler de neste årene. Volkswagen har allerede avslørt at de skal lansere en el-SUV i 2020, og framover kommer det en elbil hver sjette måned. Vi tror derfor neste elbil ut fra Volkswagen blir basert på I.D CROZZ-konseptet og at det blir en el-SUV. Et konsept er noe bilprodusentene lager for å vise hva slags biler de ser for seg å lage i framtiden.

Foto: Volkswagen

500 km rekkevidde

I.D. CROZZ II er en sportslig nullutslippsbil som takler alle kjøreforhold. Takket være det elektriske 4MOTION firehjulsdriftsystemet klarer den seg like godt utenfor veien som i bygatene. Bilen har en elmotor på hver aksel, og en ”elektrisk mellomaksel” sørger for å fordele kreftene mellom akslene. SUVen yter 225 kW (306 hk) og har en toppfart på 180 km/t. Rekkevidden er på rundt 500 kilometer per lading . Ved å bruke hurtiglading kan man lade batteriet opp til 80 prosent på 30 minutter.

Gode kjøreegenskaper

Løsningen med et batteri midt i bilen og en elmotor ved hver aksel sørger for god vektfordeling. Det gjør at I.D. CROZZ II har kjøreegenskaper som kan sammenlignes med en Golf GTI. For å få til dette har man blant annet tatt i bruk elektronisk styrte dempere, et nytt multilink-system bak og nyutviklede MacPherson-dempere

ID. CROZZ skal resultere i tre nye elbiler

I første omgang vil denne resultere i tre nye elbiler i 2020. I.D. CROZZ II er en blanding av SUV og coupé, og har nå blitt ytterligere utviklet i retning av en produksjonsbil sammenlignet med I.D. CROZZ-konseptet som ble vist frem i Shanghai i 2017.

Spekulasjonene går nå om hva navnet på det nye elbilen blir. Noen spekulerer i navnet ID.4, ettersom det allerede eksisterer en ID. 3. Men ingenting er bekreftet fra Volkswagen. Det som er sikkert er at Volkswagen viste fram en elbil som lignet svært mye på en SUV under årets bilmesse i Frankfurt, og mye tyder på det kan bli en elbil basert på konseptet I.D. CROZZ som er neste ut fra den tyske giganten.