De to nye elbilene heter DFSK E3 og Seres SF5, og det er den norske Subaru-importøren som har sørget for å få de til Norge allerede sensommeren 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I dag sprakk nyheten om at Subaru-importøren Bil Gruppen har fått til en avtale med de to kinesiske merkene, og blir dermed det første europeiske landet som får tilgang til de to el-SUV’ene.
– Nå gleder vi oss stort til å få de første DFSK og SERES modellene på norske veier i 2020, sier en veldig fornøyd Jan Kåre Holmedal, daglig leder i Autoindustri AS, som er en del av Gill Gruppen.

Frem til 2025 er det planlagt introduksjon av hele 20 ulike modeller til det norske markedet.

DFSK er en kompakt el-SUV med 400 km i rekkevidde

Foto: DFSK

DFSK E3 vil ha en 6,6 kWt AC ombordlader og kan motta 50 kWt DC. Konkurrenter til den første DFSK modellen vil være bilmodeller som Nissan Leaf, Hyundai Kona, Kia e-Soul.

El-SUV’en vil få en rekkevidde på 400 km, men det er målt etter den snille målemetoden NEDC, så det er mulig man etter hvert må barbere bort 100 km i rekkevidde. Ifølge en pressemelding fra den norske importøren, vil DFSK ligge i prissjiktet 250.000 – 400.000 kroner. Mer konkret tror vi el-SUV’en vil ende på rundt 350 000 kroner når den er klar for bestilling i Norge.

Seres er en premium el-SUV med over 500 km i rekkevidde

Modellen SERES SF5 har et 90 KWt batteri og en motorkapasitet på 510 kW med et dreiemoment på hele 1040 Nm, som gir 0-100 km/t på 3,5 sek. El-SUV’en kommer med firehjulstrekk. Rekkevidden er på opptil 525 km, men det er som med DFSK målt etter en utgått målemetode. Sannsynligvis ligger rekkevidden på litt over 400 km, men den kan også bli høyere.

SERES SF5 vil ha en 10 kW AC ombordlader og kan motta 100 kW DC hurtiglading.

Seres SF5 vil ligge i det øverste prissjiktet i Norge, ifølge importøren.
Den vil sikte seg inn på markedet hvor man blant annet finner Jaguar iPace, Audi e-tron og Mercedes-Benz EQC, skriver de på egne nettsider.