Volvo viser i dag fram XC40 Recharge, merkets første helelektriske SUV. Bilen blir en del av en helt ny modellportefølje i Volvo som heter Recharge og vil bestå av rene elbiler og ladbare hybrider. 

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

God rekkevidde, hengerfeste og firehjulsdrift             

Den helelektriske SUVen XC40 Recharge lanseres med mange av de egenskapene norske elbilkunder ser etter i dag. Bilen har to motorer, en foran og en bak, og kommer med AWD (firehjulsdrift) som standard. Batteriet i XC40 er på 78kWh (nominelt) og Volvo har foreløpig estimert en rekkevidde på over 400 kilometer i henhold til typegodkjenningen WLTP. 

– XC40 Recharge leverer alt det norske elbilkunder ønsker seg. Det er en høyreist SUV med lang rekkevidde, masse kraft, firehjulsdrift, høy bakkeklaring og mulighet for hengerfeste, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway. 

De to motorene gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen går fra 0 – 100 på 4,9 sekunder. Det blir mulig å bestille XC40 Recharge med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo.  

Foto: Volvo

En av de sikreste 

XC40 kommer med AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW som standard. Med en hurtiglader kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. Bilen leveres med Type 2-ladekabler og Volvo vil tilby en fastmontert vegglader som ekstrautstyr. 

– Dette er en bil våre kunder og forhandlere har sett fram til i lang tid. XC40 blir en av de sikreste bilene Volvo noen gang har laget, og med de egenskapene bilen har tror vi dette blir en perfekt elbil for Norge, sier Trosby. 

XC40 Recharge lanseres med utstyrsnivå tilsvarende R-design, som er et høyt utstyrsnivå i Volvo-sammenheng. I R-design er blant annet sportsseter, parkeringssensorer, takrails, high performance lydanlegg og adaptive cruisekontroll som standard. XC40 har en bakkeklaring på 17,5 centimeter. S

Pris fra 490.000

XC40 Recharge vil ha en veiledende pris fra kr. 490.000, – eks. frakt og levering. Priser på ekstrautstyr og utstyrspakker blir klare nærmere salgsstart. Volvo åpner for bestilling i uke 3, 2020 og bilen kan bestilles hos alle norske Volvo-forhandlere fra den uken. Det er forventet at Volvo i Norge vil få god tilgang til biler for det norske markedet. De første bilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2020 og levering fortsetter utover i 2021.  

– Interessen for XC40 Recharge har vært enorm. Vi har passert 7500 på interesselisten og forventer økt interesse nå som flere detaljer om bilen slippes, sier Trosby. 

Foto: VOlvo

XC40 Recharge-bilene som skal leveres til Norge vil bli produsert i Volvo Cars’ fabrikk i Ghent. 

XC40 Recharge er basert på den globale bestselgeren XC40 som tidligere har blitt lansert med både ren forbrenningsmotor og som Twin Engine (ladbar hybrid). Den nye elbilen til Volvo blir den første som får det helt nye infotainmentsystemet som er basert på Googles Android Automotive.

Volvo-fremtiden er elektrisk

De neste fem årene skal Volvo lansere en ny helelektrisk modell hvert år og i 2025 skal halvparten av det globale nybilsalget komme fra helelektriske biler, mens resten skal være hybridbiler. Recharge blir det overliggende navnet for alle rene elbiler og plug-in hybrider fra Volvo. 

– Vi har sagt det mange ganger før, Volvo Cars’ fremtid er elektrisk. Med lanseringen av den helelektriske SUVen XC40 og modellporteføljen Recharge tar vi i dag et stort steg i den retningen, sier Håkan Samuelsson, CEO og president i Volvo Cars. 

Når Volvo har laget en elektrisk utgave av XC40 Recharge har bortfallet av forbrenningsmotoren, drivstofftanken, eksosrørene og den store grillen, gitt plass til blant annet et batteri, størrelsesmessig mindre motorer og et nytt lagringsrom under panseret. 

Økt produksjon og kortere leveringstider  

For å møte den forventede etterspørselen etter Recharge-bilene skal Volvo Cars tredoble produksjonskapasiteten for elektrifiserte biler. Neste år skal Volvo også lansere en «Designer’s Choice selection» bestående av populære Recharge-modeller, noe selskapet forventer at skal korte ned leveringstiden. Volvo estimerer at det globale salget vil bestå av 20 prosent ladbare hybrider i 2020. I Norge var det samme tallet 65 prosent i 2018. 

Alle Volvos modeller blir tilgjengelige som Recharge-biler, fra den minste SUVen XC40, via 60-serien til selve flaggskipet, XC90. Volvo er den eneste bilprodusentene som tilbyr plug-in hybrid-varianter av alle sine modeller.