Elbilen som heter MX-30 kommer til Norge i andre halvår 2020, får en rekkevidde på omtrent 200km (WLTP), startpris på 249.000kr og kan forhåndsreserveres allerede nå.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Skuffende rekkevidde

Mazda har valgt et batteri med kapasitet på 35.5 kWt for MX-30, og mener at det gir det optimale kompromisset mellom nytteverdi og bærekraft. Resultatet er en rekkevidde på omtrent 200 km (etter WTP-målestandard), hvilket dekker det daglige behovet for de aller fleste.

Likevel vil mange potensielle kunder være skuffet over en så kort rekkevidde. Det betyr at Mazdas elbil nok ikke blir særlig populær her til lands. I samme prissegment kan du få nye Renault Zoe med neste 400 km i rekkevidde her til lands, og i 2020 kommer det svært mange spennende elbiler til Norge i ulike prisklasser og størrelser. Totalt bli nok konkurransen for Mazdas elbil for tøft.

En kompakt SUV

Bilens dimensjoner er tilnærmet lik de på Mazda CX-30. Lengden er
4,395, bredden er 1,795 og høyden er 1, 570. Det plasserer elbilen i det populære kompakt-SUV segmentet.

Foto: Mazda

Førermiljøet kjennetegnes av at tre digitale skjermer omkranser føreren; et 7’’ digitalt hovedinstrument, en 8,8’’ midtstilt infotainmentskjerm og en helt ny 7’’ berøringsskjerm som hovedsaklig betjener klimaanlegget.

Forventer første levering i september 2020

First Edition av elbilen er priset til kr 249.000 (eks. levering). Denne prisen inkluderer både metallic-lakk og en ferdigmontert hjemmelader. Blant utstyret som inngår i pakken finner vi premium 18“ lettmetallfelger, Adaptiv cruise control, Head-up display projisert i frontruten, Adaptivt LED front- og fjernlyssystem, Autobrems og mye mer.

– Vi er glade for å kunne tilby denne meget attraktive pakken til norske kunder som er tidlig ute med å reservere Mazda MX-30. Vi mener bilen dekker de reelle behovene som en bybil eller bil nummer to for veldig mange nordmenn, og dermed tror vi denne pakken vil appellere til mange. Kombinasjonen av bilstørrelse, utstyrsnivå og kvalitetsfølelse er det vanskelig å slå til dette prispunktet, sier Petter Chr. Grüner Brinch, PR & produktsjef i Mazda Motor Norge.

Leveringer av Mazda MX-30 starter i andre halvår 2020, og det forventes at de første norske kundene vil få sine biler i September.

Fakta

Batterikapasitet35.5Kwh
Rekkevidde / foreløpig dataCa 200km etter WLTP-syklus
DC ladingCCS (50 kW)
AC ladingOmbordlader 6,6 kW
Akselavstand2655 mm
Lengde4395 mm
Høyde1570 mm
Bredde (uten sidespeil)1795 mm
Dekk215/55R18
Åpningsvinkel for Freestyle-dører82° foran, 80° bak

Foto: Mazda