Tesla skal lage batterier som vil gjøre at du kan kjøre elbilen 1,6 millioner kilometer med samme batteri.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Forsker på nye batterier

Det er Teslas batteri-forsker, Jeff Dahn, som har levert test-resultater for batterier som kan vare 1,6 millioner kilometer, skriver nettstedet Electrek. Det betyr en oppgradering med to til tre ganger av dagens kilometer-lengde for Teslabatterier.

Teslas Model 3 er bygd for å vare i 1,6 millioner kilometer, men det er med unntak av batteriet, har Tesla-sjef Elon Musk uttalt tidligere. Med det oppgraderte batteriet vil altså batteriet matche elbilen.

Spesielt nyttig for robot-taxier

Det er Teslas batteri-forskere som selv har poengtert at batteriene vil være spesielt godt egnet for de framtidige robot-taxiene. Dette er fordi slitasjen på både batteriene og elbilene vi bli større med denne nye tjenesten.

Det var Elon Musk som tidligere i år lanserte robot-taxi, et selvkjørende bildelings-nettverk. Dette kommer allerede i løpet av nest år, lovte Musk. Tjenesten robot-taxi vil lanseres i Tesla-app’en. I appen vil Tesla-eiere kunne tilgjengeliggjøre sine biler for andre, slik at de kan tjene penger eller tilkalle en selvkjørende elbil for å plukke dem opp og ta dem til en destinasjon.