På bilutstillingen i Tokyo om noen få uker skal Nissan presentere sitt nye konsept som er by-elbilen IMk.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

En liten bybil

Modellen har siste generasjon førerassistansesystem, sømløse tilkoblingsmuligheter og et utseende som hinter om det kommende designspråket vi vil se fra Nissan, som er inspirert av tidløs japansk futurisme. 

Dimensjonene til elbilen er 3,43 meter lengde, 1,51 meter bredde og 1,64 meter høyde. Til sammenligning har Nissan LEAF 4,49 lengde, 1,79 i bredde og 1,53 høyde. Det betyr at IMk er en liten elbil tilpasset byene. Utover dette har ikke Nissan sluppet noen flere spesifikasjoner om elbilen som rekkevidde, batteri, hestekrefter og lignende.

Oppgraderer LEAF

Nissan har i Norge lyktes svært godt med sin elbil LEAF. Den er landets desidert mest solgte elbil med 57 000 rullende på veiene.

Tidligere i år åpnet Nissan opp for forhåndssalg av den oppgraderte LEAF. Introduksjonssutgaven LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition har fått oppgradert LEAF-batteriet fra 40 kWh til 62 kWh-batteri. Den oppgraderte LEAF’en har en estimert rekkevidde på 385 kilometer, i motsetning til den tidligere LEAF’ens 275 kilometer.

I tillegg kan du få nye LEAF i andre utgaver der den billigste er priset fra 346.800 kroner. 

Foto: Nissan