SEAT lanserer nå Frii, en bilabonnementstjeneste hvor den nye elbilen SEAT Mii electric blir tilgjengelig for kroner 1990,- pr. måned.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Alt inkludert

Bilabonnementet er uten binding, men med praktisk talt alle kostnader inkludert. Med Frii kan du etter én måned si opp avtalen akkurat når du ønsker, da følger én måneds standard oppsigelsestid. Månedsprisen ligger langt under hva som har vært tilgjengelig i dette markedet til nå, og inkluderer viktige elementer som forsikring og service.

– Fri er så billig som det framstår

– Reaksjonen vi har møtt i våre enkle pre-tester i markedet er at det må være mye med liten skrift. Men det er det altså ikke, utover vanlige standardvilkår. Frii er så billig som det først fremstår, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for SEAT i Norge i Harald A. Møller AS.

SEAT har ambisjoner om å utforske den reelle interessen for bilabonnement i Norge, ved å tilby helt nye elbiler til en pris som gjør at kundene kan ta seg råd til den fleksibiliteten en slik tjeneste innebærer. Bilene blir tilgjengelige etter førstemann til mølla-prinsippet, men SEAT Norge har allokert et solid antall biler til Frii.

– SEATs Frii er nye fullelektriske biler, uten binding, praktisk talt alt inkludert, til en pris markedet ikke har sett maken til, sier Ågotnes.

De første elbilene fra SEAT kommer nå

Nå ruller SEAT ut sine første elbiler, først Mii electric med en elektrisk rekkevidde på inntil 259 km etter WLTP-standarden. Det er SEAT Mii electric som blir tilgjengelig i Frii-konseptet SEAT Norge nå lanserer. Neste elbil ut fra SEAT er el-Born, bygget på Volkswagen-konsernets attraktive elbilplattform MEB.

– SEAT har sterkt internasjonal medvind, og med den elektriske offensiven vokser ambisjonene selvsagt også for det norske markedet. Samtidig er oppdraget vårt hele veien å utfordre den tradisjonelle delen av bransjen, noe vi tror Frii kommer til å gjøre til gangs, sier Ågotnes.

SEAT Norge åpnet for salg av Mii electric for kort tid siden, med en startpris som la seg under alle de direkte konkurrentene. SEAT Mii electric starter på kroner 179.900,- inkludert frakt og levering i Norge. Nå åpnes det for bestilling av Frii-abonnement fra mandag 28. oktober.