For noen få timer siden slapp Ford designskissene av el-SUV’en (se bilde og video lengre ned i saken) og avslørte lanseringsdatoen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Ford annonserer at verdenspremieren blir 18. november i Los Angeles. Avdukingen skjer fra klokken 03.00 norsk tid natt til 18. november, og vil bli livestreamet.

Denne skissen av el-SUV’en slapp Ford tidligere i dag (se video nederst i saken):

Foto: Ford.

Svært god rekkevidde

Med en rekkevidde på opptil hele 600 km målt WLTP-målemetoden, vil den nye elbilen tilby en rekkevidde blant de aller beste i markedet.

– Vi gleder oss veldig til å få Fords nye elbil til Norge neste år. Dette er en «game changer» – med den fantastiske rekkevidden, plass som i en familiebil og med priser som gjør den tilgjengelig for folk flest, vil dette bli en nyhet som mange norske kunder vil sette pris på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Allerede nå kan du sikre deg fortrinnsrett for å bli en av de første eierne

Investerer over 100 milliarder

– Ford investerer mer enn 100 milliarder kroner i elektrifisering og vil lansere en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volts hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk – vi må gi kundene mulighet til å kunne velge det som passer dem best – vi kaller det «power of choice» sier Berg i Ford.

Det amerikanske selskapet skal nå bygge sin nye elbil opp fra grunnen av. Tidligere har de hatt en helelektrisk versjon av Ford Focus, men den har aldri slått til i det norske markedet.