I helga var Volvos Tesla-utfordrer, Polestar 2, for første gang på plass i Norge, nærmere bestemt i Stavanger.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Ser mye Volvo i Polestar 2

En av de som var til stede på visningen av elbilen i Stavanger var Roy Olav Høynes.

– Jeg synes bilen virker svært spennende. Polestar er jo kjent gjennom Volvo og en ser mye Volvo i bilen. Den virker solid og gjennomtenkt med bra rekkevidde og ganske sporty, forteller Høynes.

Han legger til:

– Som med Volvo ser det ut som de har tenkt på nordisk vinter med oppvarmede sensorer og med lyktespylere. Prisen er på samme nivå som Tesla Model 3 og for meg virker det som du får mye for pengene. Dette blir også den første elbilen som skal bruke Googles operativsystem, sier Høynes.

Foto: Roy Olav Høynes

Etter besøket i Stavanger går nå turen videre til Bergen, Trondheim og til slutt Oslo. På visningsstedene vil det være eksperter fra Polestar som kan svare på spørsmål om elbilen.

Datoer og stoppesteder for turneen:

  • Stavanger: 4.-6. oktober. Sted: Skur 2
  • Bergen: 10.-12. oktober. Sted: Grieghallen
  • Trondheim: 19.-20. oktober. Sted: Tapperiet på Dahl
  • Oslo: Dato kommer
Foto: Roy Olav Høynes

Mer info om «Polestars roadshow».

Avslørte pris

På sine egne nettsider har Polestar oppdatert med informasjon om pris på elbilen fra kr. 469.000 og første levering fra mai 2020.

Det er ikke lenge siden at Volvos elbilmerke Polestar 2 slapp nyheten om at Norge blir ett av de to prioriterte landene for elbilen og avslørte produksjonsstart for elbilen fra tidlig 2020 i Kina. Nå har de på sine egne nettsider oppdatert med pris og levertingstid, når du skal bestille elbilen.

Rekkevidde på 500 km

Polestar 2, elbil-produsenten som er eid av Volvo, skal produsere den første elbilen som konkurrerer direkte med Tesla Model 3. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene.

Foto: Roy Olav Høynes

Omtrent samme størrelse som Tesla Model 3

Bilen har to elektriske motorer og 78 kWh batterikapasitet. Ladeeffekten ligger på 150 kW, som er det samme som Jaguar I-PACE og Model 3 ligger på. I størrelse er den svært sammenligbar med Tesla Model 3 med sine 4607 millimeter lang, 1478 millimeter høy og 1800 millimeter bred, med en hjulbase på 2735 millimeter. Det gjør den drøye åtte centimeter kortere og litt smalere enn en Tesla Model 3. Til gjengjeld sitter du litt høyere i Polestar 2 enn i Tesla’en.

Satser stort i Norge

Etter annonseringen av at den første Polestar Space vil åpnes i Oslo senere i 2019, så har Polestar nå planer om å åpne ytterligere tre Polestar Spaces for å øke merkets dekning i 2020,

Polestar har valgt at merket også skal etableres i Stavanger, Bergen og Trondheim og representeres av henholdsvis Kverneland Bil, Frydenbø og Nardo Bil. Polestar Space i Oslo kommer Polestar til å drifte selv.