Nå bekrefter Tesla at de ligger foran skjema med å produsere deres neste el-SUV.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Vi ligger foran planen med å produsere Model Y og forventer nå å lansere innen sommeren 2020, uttalte Tesla, skriver nettstedet Electrek

Tidligere i uka gikk det rykter som kom fra anonyme kilder om at Tesla skulle produsere Model Y tidligere enn planlagt. Det var under presentasjonen av kvartalsrapporten i går at Tesla bekreftet at de sikter mot å starte produksjonen allerede sommeren 2020.

Det er i stedet for høsten 2020, skriver nettestedet Electrek.

På de norske nettsidene stårt det fortsatt at Tesla starter opp produksjonen tidlig i 2021. Uansett er det mye som tyder på at Model Y kommer tidligere enn forventet og kanskje allerede i løpet av sommeren 2020 til Norge.

God rekkevidde

– Bilen vil ha all funksjonaliteten til en SUV, men den vil kjøre som en sportsbil, sa Musk når Model Y ble lansert tidligere i år. Den råeste utgaven av Model Y, Performance, skal kunne gjøre 0–100 km/t på 3.7 sekunder. 

Rekkevidden blir på 540 kilometer, på Model Y med bakhjulsdrift (se mer info om rekkevidde og priser for flere utgaver lengre ned). Prisen på utgaven med bakhjulsdrift blir fra 441.000 kroner.

Musk slo som vanlig på stortromma under lansering og uttalte følgende om ambisjonene for elbilen:

– Jeg tror denne bilen kommer til å selge godt. Vi tror salget kan overgå Model 3 og Model S til sammen, sa Elon Musk.

Prisene for Model Y

Å legge inn en ordre krever et depositum på 15 000 kroner, og allerede nå kan norske kunder bestille bilen. Legger du til 25 000 kroner får du også Model Y med syv seter.

De ulike modellene med priser og rekkevidde:

  • Long Range, bakhjulsdrift, 441 000 kroner. Rekkvidde: 540 kilometer
  • Long Range, firehjulsdrift 474 000 kroner. Rekkevidde: 505 kilometer
  • Performance firehjulsdrift: 547 000 kroner. Rekkevidde: 480 kilometer
  • Standard Range, 333 871 kroner . Rekkevidde 370 kilometer, men det er basert på EPA-standard som er strengere enn den europeiske WLTP-standarden. Produksjonen starter i 2022. Denne kan per i dag ikke bestilles.

– Bilen vil ha all funksjonaliteten til en SUV, men den vil kjøre som en sportsbil, sa Musk. Den råeste utgaven av Model Y, Performance, skal kunne gjøre 0–100 km/t på 3.7 sekunder.