Produksjonen av Model Y vil starte tidlig i 2021, skriver Tesla på sine hjemmesider, men nå melder anerkjente Cleantechnica at produksjonen skal starte allerede første kvartal i 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

To troverdige kilder skal ha bekreftet den framskyndte produksjonen av Model Y til første kvartal av 2020. Fortsatt har ikke Tesla selv bekreftet at dette stemmer.
Det norske fagbladet Motor plukket først opp nyheten i Norge.

Hvis produksjonen starter omtrent ett år tidligere enn planlagt, vil det bety at kunder vil få el-SUV’en langt tidligere enn forventet. Sannsynligvis også i Norge som er et prioritert land for elbilprodusenten.

God rekkevidde

Rekkevidden blir på 540 kilometer, på Model Y med bakhjulsdrift (se mer info om rekkevidde og priser for flere utgaver lengre ned). Prisen på utgaven med bakhjulsdrift blir fra 441.000 kroner.

Musk slo som vanlig på stortromma under lansering og uttalte følgende om ambisjonene for elbilen:

– Jeg tror denne bilen kommer til å selge godt. Vi tror salget kan overgå Model 3 og Model S til sammen, sa Elon Musk.

Prisene for Model Y

Å legge inn en ordre krever et depositum på 15 000 kroner, og allerede nå kan norske kunder bestille bilen. Legger du til 25 000 kroner får du også Model Y med syv seter.

De ulike modellene med priser og rekkevidde:

  • Long Range, bakhjulsdrift, 441 000 kroner. Rekkvidde: 540 kilometer
  • Long Range, firehjulsdrift 474 000 kroner. Rekkevidde: 505 kilometer
  • Performance firehjulsdrift: 547 000 kroner. Rekkevidde: 480 kilometer
  • Standard Range, 333 871 kroner . Rekkevidde 370 kilometer, men det er basert på EPA-standard som er strengere enn den europeiske WLTP-standarden. Produksjonen starter i 2022. Denne kan per i dag ikke bestilles.

– Bilen vil ha all funksjonaliteten til en SUV, men den vil kjøre som en sportsbil, sa Musk. Den råeste utgaven av Model Y, Performance, skal kunne gjøre 0–100 km/t på 3.7 sekunder. 

Y don’t you tell us what you think about this Tesla? #TeslaSpotting #ModelY

Se de første prøvekjøringene av Tesla Model Y: