Volvos elbil Polestar 2 blir billigst i Norge når man sammenligner med de andre europeiske landene som er først ute med å tilby elbilen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Blir billigst i Norge

På sine egne nettsider har Polestar oppdatert med informasjon om pris på elbilen fra kr. 469.000 og første levering fra mai 2020. Det er ikke lenge siden at Volvos elbilmerke Polestar 2 slapp nyheten om at Norge blir ett av de to prioriterte landene for elbilen og avslørte produksjonsstart for elbilen fra tidlig 2020 i Kina.

Det var bilNorge.no, som var først ute med å omtale at Polestar 2 blir billigst i Norge. Det henger nok tett sammen med alle elbilfordelene her til lands.

Se oversikten:

LandPris
NorgeNOK 469.000
SverigeSEK 659.000
TysklandEUR 58.800
StorbritanniaGBP 49.900
NederlandEUR 59.800
BelgiaEUR 59.800

Først til Stavanger

Polestar 2 er på verdensturne. Denne uka tar den turen til Norge. I dag blir det visning av Polestar 2 i Stavanger. Etter det går turen videre til Bergen, Trondheim og til slutt Oslo. På visningsstedene vil det være eksperter fra Polestar som kan svare på spørsmål om elbilen

Datoer og stoppesteder for turneen:

  • Stavanger: 4.-6. oktober. Sted: Skur 2
  • Bergen: 10.-12. oktober. Sted: Grieghallen
  • Trondheim: 19.-20. oktober. Sted: Tapperiet på Dahl
  • Oslo: Dato kommer

Mer info om «Polestars roadshow».null

Rekkevidde på 500 km


Polestar 2, elbil-produsenten som er eid av Volvo, skal produsere den første elbilen som konkurrerer direkte med Tesla Model 3. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene.

Omtrent samme størrelse som Tesla Model 3

Bilen har to elektriske motorer og 78 kWh batterikapasitet. Ladeeffekten ligger på 150 kW, som er det samme som Jaguar I-PACE og Model 3 ligger på. I størrelse er den svært sammenligbar med Tesla Model 3 med sine 4607 millimeter lang, 1478 millimeter høy og 1800 millimeter bred, med en hjulbase på 2735 millimeter. Det gjør den drøye åtte centimeter kortere og litt smalere enn en Tesla Model 3. Til gjengjeld sitter du litt høyere i Polestar 2 enn i Tesla’en.