Den første Volkswagen ID.3-elbilen rullet av båndet i dag, 4. november 2019, like over klokken 12. 

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Produksjonsstarten av ID.3 åpner en ny æra for Volkswagen, sammenlignbar med den første Bobla og den første Golfen, sier Thomas Ulbrich, styremedlem i Volkswagen med ansvar for e-mobilitet.

Levering fra sommeren 2020

Lanseringsmodellen som kommer først til Norge er ID.3 1ST,. Den har en rekkevidde på opptil 420 km (WLTP), med tre utstyrsversjoner tilgjengelig.

Batteriet i lanseringsmodellen er av batteristørrelsen som er forventet å bli mest populær, med 58 kWh utnyttbart energiinnhold. Senere vil produksjonsmodellen kunne leveres med et mindre batteri på 45 kWh og rekkevidde opptil 330 km, og et større batteri på 77 kWh og en maksimal rekkevidde på 550 km. Med 100 kW hurtiglading er det mulig å legge til ca. 290 km kjørestrekning (WLTP) i løpet av en halvtime – betydelig mer enn hva som tidligere har vært mulig i kompaktklassen.

Volkswagen gir 8 år eller 160 000 km garanti på ID.3-batteriene, noe som sikrer lang levetid.

Norske priser for ID.3 1ST starter på under 330.000 kroner. Det gjør elektrisk mobilitet mulig for mange. Bilene blir levert til norske kunder fra midten av 2020.

Satser stort

ID.3 er den første modellen ut av en helt ny generasjon elbiler, en del av Volkswagens globale elektriske offensiv. Volkswagen er også den første volumprodusenten som bygger om en hel fabrikk fra forbrenningsdrivlinjer til elbiler. Den trinnvise ombyggingen startet i 2018, og vil bli fullført i 2021. Da er Zwickau-fabrikken bygget om til å bli den største og mest effektive elbilfabrikken i Europa.

Skal podusere seks modeller

Det siste utbyggingstrinnet er i 2021: Da vil Zwickau-teamet kunne bygge opptil 330 000 helelektriske biler per år. Fra da av vil fabrikken produsere seks modeller basert på den modulære plattformen for elektriske biler (MEB), for tre av merkene i konsernet: Volkswagen, Audi og SEAT.

fremtiden vil Volkswagen bygge elektriske biler ved 8 MEB-fabrikker over hele verden: I Europa, Asia og Nord-Amerika. Sammen vil disse fabrikkene utgjøre verdens største produksjonsnettverk for elektriske biler.