Kia har avduket Futuron, en helt ny konseptbil, på bilmessen i Shanghai.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Kan bli perfekt for norske forhold

Futuron er en elektrisk SUV med firehjulstrekk, og navnet spiller på fremtid, “Future”, og det elektriske med “on”. Den nye konseptbilen viser en designretning for fremtidig elbiler fra Kia som vil være moderne og sportslige, men likevel elegante.

KIA har dessverre slitt med å levere e-niro til norske kunder, men muligens kan dette bli elbilen og et konsept som KIA kan lykkes skikkelig med. Designet, SUV-størrelsen og firehjulstrekken, gjør allerede denne til en attraktiv el-SUV. I kombinasjon med prisene til KIA og effektive batterier, vil nok Futuron kunne havne høyt på ønskelista når den kommer.

Gigantisk glasstak

Futuron er en SUV,  men har et lavt coupélignende karosseri. Med en lengde på 4.850 mm, høyde på 1.550 og en akselavstand på 3000 mm, har bilen høy bakkeklaring og et lavt, slankt karosseri som skaper et spennende utseende. Den helelektriske drivlinjen gjør denne formen mulig. Batteriet er montert under bagasjeromsgulvet, og i hvert hjul sitter en kraftig elektrisk motor som sammen med plasseringen av batteriet gir et lavt tyngdepunkt.

Futurons tak er et gigantisk panoramaglasstak med en nedfelt diamantform. Det gir naturlig lys i hele kupéen, og går helt ned over panseret. Glasstaket har LiDAR-radar som gir autonom kjøring på nivå 4, dette muliggjør selvkjøring under de fleste forhold.