Hyundai slipper nå svært konkurransedyktige priser på oppdaterte KONA electric. Modellen har fått flere viktige oppdateringer, nye utstyrsnivåer og kortere leveringstid.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Både i Norge og Europa har etterspørselen langt overgått evnen til å levere elbiler for Hyundai. Bilens suksess kan tilskrives flere ting, og bilens kombinasjon av rekkevidde, pris, design og utstyr har appellert til en omfattende og allsidig kundegruppe.

Nå ser Hyundai at konkurransen tilspisser seg med elbiler fra blant annet Ford, Polestar, Tesla og Skoda framover. Alle disse har god rekkevidde, lover rask levering og kommer godt priset for det norske markedet. Nå tar Hyundai grep for å henge med i kampen om elbilkundene.

Nå oppgraderes modellen

– Vi lytter til våre kunder, og fra modellår 2020 får Hyundai KONA electric en rekke viktige utstyrsoppdateringer som gjør dette til en enda mer komplett elbil. Mulighet for raskere lading, mer komfort, tilkoblede tjenester og et smartere brukergrensesnitt er sentralt for oppgraderingene, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

KONA electric får fra neste modellår 11kW-trefas ombordlader som tilvalgsmulighet, slik at man kan lade bilen enda raskere hjemme. Ved å komplimentere dagens 7.2kW-enfas ombordlader med denne reduserer man ladetiden med opptil 23 prosent fra minimum 9 timer og 35 minutter, til minimum 7 timer og 25 minutter. Dermed er de 449 kilometerne med rekkevidde enda raskere tilgjengelig enn før.

Får app

I tillegg får bilen Hyundais helt nye infotainmentsystem med 10,25’’ skjerm og navigasjon. Man kan nå kan man enkelt styre funksjoner som klimaanlegg og dørlåser fra smarttelefonen. KONA electric-eiere vil i tillegg kunne starte og slå av motoren fra appen. Man kan naturligvis også sjekke batteristatusen fra smarttelefonen sin, så vel som å styre lading og eventuelle planlagte ladeperioder.

Kutter leveringstiden

Samtidig med introduksjonen av oppdaterte KONA electric kan Hyundai melde om at leveringstiden på modellen er kuttet med 75 prosent. På våren i 2019 måtte man vente til andre halvdel av 2020 hvis man ønsket seg en KONA. Bestiller man en KONA electric i dag, kan man forvente en leveringstid på 6 til 8 måneder. Denne situasjonen er igjen ventet å bedres kraftig i løpet av første halvår 2020, med god tilgang til bil fra sommeren.

Nye utstyrsnivåer, lavere startpris

Som et ledd i å konkurrere enda bedre utvider Hyundai tilbudet av KONA electric med to nye utstyrsnivåer. Dette gjør at KONA blir rimeligere enn noen gang, med en startpris på kun 309.900,- inkludert utstyr som ryggekamera, 17’’ lettmetallfelger og 7’’ infotainment med Apple CarPlay og Android Auto. eCall er standard på oppdaterte KONA electric. Tidligere har startprisen ligget på rundt 335.000

De to nye utstyrsnivåene får navnene Life og Trend, der førstnevnte er en innstegsmodell, mens sistnevnte er et godt utstyrt alternativ med blant annet Bi-LED hovedlys, parkeringssensorer og sotede vinduer på toppen av alt man får i Life.

Utstyrsnivået Teknikk skifter samtidig navn til Premium, og KONA electric blir dermed første modell ut med ny utstyrsstrategi fra Hyundai Motor Norway. Premium inkluderer alt utstyr, og som før er skinnseter og soltak tilgjengelige som tilvalg på Premium. Det nye infotainmentsystemet på 10,25’’ med Bluelink og navigasjon, samt oppvarmet baksete, følger også dette utstyrsnivået, og det er kun på Premium man kan velge trefas ombordlader på 11kW.

Salget av oppdaterte KONA electric starter 18.11.2019.

Prisliste oppdaterte Hyundai KONA electric:

Life299.000,-
Trend (tillegg til Life)+16.000,-
Premium (tillegg til Trend)+30.000,-
Skinninteriør (krever Premium)+10.000,-
Soltak og LED-interiørbelysning (krever Premium og skinninteriør)+10.000,-
Ombordlader (tilvalg, krever Premium)+5.000,-

Frakt og leveringsomkostninger tilkommer til oppgitte priser, og kan variere. Veiledende frakt og leveringsomkostninger levert Drammen er 10.900 kroner.