De nye batteriene skal øke rekkevidden til 1000 km for elbiler, uten å oppjustere hverken størrelsen eller vekten på batteriene, hevder Nikola Corporation.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Dette er den største utviklingen vi har sett i batteriverdenen. Vi snakker ikke om små forbedringer, men om å doble rekkevidden til elbiler, sier Trevor Milton, administrerende direktør i Nikola Motor Company.

Kan bli en batteri-revolusjon

Uten å gå i detalj om hva de nye batteriene er laget av, så hevder selskapet at de vil kunne gi 1000 km i rekkevidde.

Vekten og størrelsen på batteriene skal være like de som er i dagens elbiler, som er litium-ionbatterier. Videre hevder selskapet at de nye batteriene vil minimere bruken av miljøskadelige tungmetaller

Det kan bety at blant annet kobolt og nikkel blir fjernet fra framtidens elbilbatterier.

Batteriene vises fram i 2020

Batteriene med rekord-rekkevidde forventer de å vise fram høsten 2020. Fortsatt eksisterer de kun som en prototype, og vi kan forvente at det tar noen år før de blir plassert i en elbil, hvis alt går etter planen.

Nikola er per i dag mest kjent for å satse på trailere som skal gå på hydrogen. De har også valgt ut Norge som landet der de skal teste de kommende hydrogen-lastebilene sine. Posten i Norge skal vissnok allerede ha bestilt en av de.