En undersøkelsen gjennomført av Norstat viser at 30 prosent vurderer elbil som sin nest bil, mens 45 prosent vil ha bensin-, diesel, eller hybridbil.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Vi liker å skryte av at Norge har verdens beste elbilsatsing. Derfor er det litt skuffende at ikke enda flere vurderer å velge elbil. Jeg tror det er mange som ikke har fått med seg hvor billig vedlikehold og drift av elbil er, sier Unni Berge til ABC Nyheter som bestilte undersøkelsen. Hun er kommunikasjonssjef i Elbiforeningen.

Bruktbil-utvalget må bli bedre

Spørsmål som ble stilt i undersøkelsen var: «Dersom du har bil i dag, regner du med å erstatte denne bilen en gang og i så fall med hva?». Elbilforeningen tror tallene hadde vært bedre hvis kjøperne hadde tilgang til flere brukte elbiler.

– Bruktbilsalget i Norge er tre ganger så stort som nybilsalget regnet i antall biler. Vi er derfor avhengige av at bruktbilmarkedet for elbiler blir enda større, slik at flere bilkjøpere får god tilgang til elbiler, sier Berge.