På kun en uke har den første utgaven av Ford elbil, Mach-E, blitt utsolgt i USA, skriver nettstedet Electrek.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det er utgaven med navn «First Edition» som er utsolgt i USA.

Fortsatt tilgjengelig i Norge

– First Edition kan fortsatt bestilles for det norske markedet. Om det er utsolgt for USA skal jeg ikke uttale meg, sier Ford Norges informasjonsdirektør, Anne Sønsteby til Tek.no.

Velger du å forhåndsbestille First Edition i Norge, får du blant annet 540 km i rekkevidde, firehjulstrekk, og mye annet ekstraustyr inkludert i prisen på 599.000 kroner.

1700 forhåndsbestillinger første døgnet

Hele 1700 har forhåndsbestilt elbilnyheten bare det første døgnet i Norge. Du må ut med omtrent 5000 kroner for å gjøre dette.

Hittil har Ford i Norge uttalt at de skal klare å utlevere noen tusen elbiler til norske kunder i løpet av 2020, skriver tek.no. Det betyr at om du ønsker å få elbilen levert i 2020, så begynner det å haste

Globalt skal selskapet visstnok klare å produsere 50 000 elbiler det første produksjonsåret.

Flere utgaver av elbilen

Når den ankommer Norge høsten 2020, vil Mustang Mach-E være tilgjengelig med to forskjellige batteristørrelser. Du kan velge mellom en rekkevidde på 420 km til 600 km når du bestiller elbilen.

Slik så det ut når elbilen ble lansert i Oslo

Startprisen er på 412 000 kroner for en godt utstyrt standard range variant med bakhjulstrekk og 450 kilometers rekkevidde. Den kommer også med en long range variant med rekkevidde opptil 600 kilometer, og ikke minst blir den tilgjengelig med firehjulstrekk både på standard range og long range, sistnevnte med en rekkevidde på opptil 540 kilometer.