Om litt under to uker skal Volkswagen vise fra sitt nye elbil-konsept ID. SPACE VIZZION på bilmessen i Los Angeles.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Så langt, med vår ID. familie, har vi vist hva som er mulig med elektriske biler i kjente bilkategorier. Med ID. SPACE VIZZION vil vi opprette et helt nytt elektrisk segment, sa Klaus Bischoff, sjef for Volkswagen Design.

600 km i rekkevidde

Elbilen skal få en rekkevidde på nesten 600 km i rekkevidde, skriver Volkswagen i en pressemelding. Elbil-konsept bygger på den samme plattformen som ID.3-elbilen, som kommer til Norge neste år.

Det er takket være et ekstra aerodynamisk design, at elbilen skal kunne klare den svært gode rekkevidden når den kommer på markedet. Det er også sannsynlig at elbilen vil komme med ulike batteristørrelser, akkurat som med ID.3, slik at kundene kan velge rekkevidde og pris selv.

Produksjonsutgaven kommer

Mange elbil-konsepter viser bare fram en design-retning, men for ID. SPACE VIZZION er Volkswagen tydelige på at produksjonsutgaven skal vises fram i 2021. Elbilen skal bli tilgjengelig i ulike varianter i Europa, USA og Kina.

Foto: Volkswagen