Volkswagen sitt nye konsept heter ID. SPACE VIZZION. Elbilen får god rekkevidde og endelig produksjonsmodell kommer i 2021.

Den siste tiden har vært preget av mange el-SUV lanseringer. Nå kommer Volkswagen med ett nytt konsept, som de selv hevder er en helt ny kjøretøyklasse: En kombinasjon av en SUV og det som kalles for en Gran Turismo.

For alle oss andre framstår elbilen som en el-stasjonsvogn.

Konseptet de viser fram, skal gi en god pekepinn for hvordan deres produksjonsklare elbil skal se ut.

– Ny æra for mobilitet

– Den nye ID. SPACE VIZZION løfter uovertruffen fleksibilitet, kompromissløs kvalitet og «GERMAN DESIGN» inn i en ny æra for mobilitet, sier Klaus Bischoff, sjefsdesigner hos Volkswagen.

Konseptet er basert på Volkswagens modulære plattform for elektriske biler (MEB). Det er den samme plattformen, eller grunnmuren, som deres ID.3 har.

Et batteri med 82 kWh bruttokapasitet gir en rekkevidde på opptil 590 km (WLTP). Takket være firehjulstrekk og en systemeffekt på 250 kW (340 hk), akselererer ID. SPACE VIZZION til 100 km/h på 5,4 sekunder.

Satser på aerodynamikk

Elbil-produsenter slipper å tenke på plass til radiator og motorrom når de skal designe biler. Det åpner opp for muligheten til å gjøre de mer aerodynamiske, og dermed gi bilen lenger rekkevidde.

Det markante frontpartiet har åpninger for luftgjennomstrømning. En del av fartsvinden ledes gjennom en åpning mellom frontlyktene, over det ekstremt lave panseret, og målrettet bakover. En annen del av luftstrømmen ledes gjennom de ytre delene av støtfangeren og ut på sidene, også dette for å gi luften en så lett vei som mulig forbi bilen.

Digitaliserer kjøreopplevelsen

Innvendig satser Volkswagen på en heldigitaliserte cockpit. For første gang samler de all informasjon som er relevant for kjøringen i et «AR-head-up-display» (AR: Argumented Reality). I stedet for den tradisjonelle cockpiten finnes det her et minidisplay med relevant basisinformasjon.

All informasjon knyttet til underholdning, komfort og online-tjenester er samlet på en estetisk frittstående 15,6-tommers touchskjerm. Annen viktig informasjon formidles intuitivt til sjåføren gjennom «ID. Light» – en interaktiv lyslist mellom A-stolpene.

Konsept med en konkret fremtid

ID. SPACE VIZZION gir en konkret pekepinn på en produksjonsmodell som vil bli lansert i 2021. Bilen vil komme i forskjellige utgaver for Nord-Amerika, Europa og Kina.

Verdenspremieren fant sted i Los Angeles.

Foto: Volkswagen