Den er i en ny video sluppet av elbilprodusenten Rivian at de viser fram spektakulære kjøreegenskaper for sin el-pickup.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Selskapet kaller det for «tank turn». Det Rivians pickup gjør er at hjulene på den ene siden går framover, men på den andre siden går de bakover. Det sørger for at el-pickupen kan svinge på samme måten som en tanks:

Pickupen er naturligvis avhengig av at underlaget lar hjulene skli for at «tank turn» skal fungere.

Imponerte stort på lansering

Rivian imponerte alle på LA Auto Show i november i fjor med sin elektriske pickup og SUV, som de kaller R1T pickup og R1S SUV

Bilene er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh, med flere mindre batterier også tilgjengelig. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.

Foto: Rivian

Avslørte pris tidligere i år

Bilprodusenten har tidligere annonsert at R1T elektrisk pickup truck vil ha en startpris på $ 69.000, og R1S SUV vil starte på $ 72,500. Tidligere har administrerende direktør i selskapet Rj Scaring i et intervju med greentechmedia avslørt mer om prisene til Rivian-elbilene.

Prisene gjelder for basismodellene med mindre batteripakker (mindre rekkevidde), men de bilene vil ikke være tilgjengelig fra starten av. Dette er viktig å merke seg, siden Rivian også har lovet biler med massive batteripakker og over 600 kilometer rekkevidde.

Rivians administrerende direktør innrømmer i intervjuet at bilprodusenten ennå ikke har gitt ut prisinformasjon for langdistanse-kjøretøyene. Men han gjør det klart at her vil Rivian tilby varianter som starter under $ 90.000 (ca. 775 000 norske kroner).