Både vekt og form kan føre til at du aldri får sette deg bak ratte på Teslas Cybertruck.

Nå har rundt 250 000 mennesker over hele verden bestilt elbilen, og helt sikkert flere tusen i Norge også. Mye tyder dessverre på at Teslas Cybertruck får en førerkortklasse som de aller færreste har, nemlig lett lastebil (klasse C1).

For tung

Det er vekten som avgjør hva slags førerkortklasse en bil får. Den vanligste klassen er B, som betyr at du kan kjøre biler med en tillat vekt på opptil 3500 kg.

Nå viser et nytt brev fra Tesla til myndighetene i USA, at de mener Cybertruck vil havne i klassen 2B-3. Det tilsvarer en klasse som krever førerkort for lett lastebil i Norge. Trucker som allerede i dag er i denne klassen er RAM 2500 og Ford 250. Det var elbil24 som først omtalte brevet fra Tesla.

Dette står i kontrast til påstandene fra Musk under lanseringen, der han hevdet elbilen kunne sammenlignes med størrelsen til en Ford 150, som er en mindre pick-up som krever førerkortklasse B

For skarp

SGS-TÜV, som jobber med typegodkjenning i Europa, hevder Cybertruck aldri vil bli godkjent i Europa på grunn av sin form, ifølge Automobilwoche (bak betalingsmur).

Stefan Teller er en av ekspertene i SGS-TÜV, og han mener det må enorme endringer til i konstruksjonen av elbilen. Hovedproblemet er at biler som godkjennes skal både være til beskyttelse for fotgjengere og de inne i bilen. Per i dag er fronten til cybertrucken for skarp og for kompakt i massivt rustfritt stål, ifølge de tyske ekspertene.

Tesla Norge har uttalt følgende til DinSide om saken:

– Vi ønsker ikke å gi noen kommentar på det, men henviser til vår hjemmeside der det står at alle konfigurasjoner er kun spesifikasjoner for USA. Globale spesifikasjoner vil bli utviklet på et senere tidspunkt basert på etterpørsel, sier Egenæs i Tesla.

Blir den modifisert?

Lanseringen av Teslas Cybertruck fikk massiv oppmerksomhet over hele verden. Det var særlig designet som skapte rabalder og delte publikum i to: De som elsket den, og de som syntes den var en vits. Nå tyder mye på at Tesla må gjøre store endringer med designet om de skal få bilen godkjent for det europeiske markedet.

Selv har Tesla-sjefen på Twitter hintet til at de i framtiden skal lage en mindre utgave, men det er langt fra sikkert:

Uansett vil det være merkelig om Tesla ikke ønsker å selge sin nye elbil til de store kundemassene i Europa. Det er derfor sannsynlig at de vil gjøre noen modifiseringer de neste årene for å bli typegodkjent i Europa.

Elektrisk kraftpakke

Det var det litt av en kraftpakke Tesla presenterte når Cybertruck ble avduket. Den billigste utgaven får du fra kr 370.000 kroner. Den får du med bakhjulsdrift, 400 km i rekkevidde, gjør unna 0-100 km/t på 6,5 sekunder og tauer opptil 3,1 tonn.

Ønsker du firehjulstrekk, må du ut med 460.000 eller 640.000, avhengig av hvor lang rekkevidde du ønsker. Den billigste får du med 482 km og den dyreste får opptil 800 km i rekkevidde.

De to dyreste utgavene kan taue henholdsvis 4,5 tonn og 6,3 tonn. Samtidig fikser de sprinten fra 0-100 km/t på 4,5 og 2,9 sekunder. Toppfarten for de tre versjonene er 177 km/t, 193 km/t og 209 km/t.

Ladeeffekten blir på 250 kW for alle tre.

Størrelsen

Teslas cybertruck får følgende dimensjoner: 5,888 mm lengde, 2,027 mm bredde og 1,905 i høyde. Bakkeklaringen er på 40 cm.

Til sammenligning er en Toyota Hilux 2018: 5,335 mm lang, 1,855 mm bred og 1,820 mm høy. Det betyr at cybertruck vil bli en merkbart større pickup.

Cybertrucken får oppbevaringsplass på 2,8 kubikkmeter på planet.