Nå kommer ladestasjonen til deg i stedet

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Den mobile laderoboten vil være en revolusjon når det gjelder lading på private og offentlige parkeringsplasser, som store parkeringshus og -kjellere, siden vi bringer lade-infrastrukturen til bilen, og ikke omvendt, sier Mark Möller, utviklingssjef hos Volkswagen Group Components.

Det er altså snakk om selvkjørende laderoboter som kommer til din parkerte elbil, åpner ladeluka og kobler på laderen. Dermed slipper du å måtte vente på at laderen skal bli ledig på en ladestasjon.

En slik type løsning vil kunne fjerne rekkeviddeangsten på de mest trafikkerte dagene i forbindelse med påske- og juleferier, med at det utplasseres laderoboter på ladestasjoner med stor pågang.

Kan raskt realiseres

Volkswagen mener denne løsningen ganske raskt kan være på plass.

– Med denne kan vi gjøre nær sagt hvilken som helst p-plass elektrisk, uten behov for kompleks og individuell infrastruktur. Det er foreløpig en visjonær prototyp, men den kan raskt realiseres, sier Möller.

Det er ikke laderobotene selv som lader elbilene, men de har med seg en mobil ladeenhet på en tilhenger som de kobler på elbilen. På denne måten kan robotene hele tiden være i arbeid mens elbilen lader.

Den mobile ladeenheten har 25 kWh og kan levere en ladehastighet på 50 kW.