BMW lover å fortsette produksjonen av BMW i3 til 2024.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det var en av toppsjefene i det tyske selskapet som fortalte pressen at BMW i3 fortsatt er med i framtidsplanene, skriver nettstedet Electrek.

Elbilen er den tredje meste solgte gjennom tidende med rundt 25 000 registrerte på norske veier. Kun slått av Volkswagen e-Golf og Nissan Leaf.

Tre nye elbiler

Mange hadde nok trodd at BMW ville skrinlegge produksjonen av i3, nå som de kommer med tre nye elbiler på markedet de neste tre årene: ix3, i4 og iNEXT.

BMW iX3 lanseres i 2020, og blir den første bilen med femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Den elektriske motoren får en effekt på over 270 hk som jobber sammen med et høyspenningsbatteri med nettoeffekt på over 70 kWt.

Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading og rekkevidden blir over 400 kilometer målt etter den nye WLTP-standarden.BMW iX3 blir den første modellen som blir produsert i Kina, av joint venture-selskapet BMW Brilliance Automotive, for global eksport.

BMW i4

I 2021 lanseres BMW i4, en firedørs-kupé med dynamisk design og et høyt nivå av både ytelse og kjørekomfort. Også denne modellen kommer med femte generasjon BMW eDrive-teknologi.

Denne kommende modellen vil gjøre unna sprinten fra 0 til 100 km/t på knappe fire sekunder og ha en topphastighet på over 200 km/t. Rekkevidden blir på over 600 kilometer målt etter den nye WLTP-metoden. BMW i4 vil bli produsert på BMW’s fabrikk i München, Tyskland.

BMW iNEXT

I 2021 lanseres også BMW’s kommende teknologiske flaggskip, BMW iNEXT. Modellen får proporsjonene til en luksuriøs SUV og en rekke innovasjoner innen design, autonom kjøring og tjenester.

BMW iNEXT får en rekkevidde på over 600 km, målt etter den nye WLTP-metoden, og vil bli produsert på BMW sin fabrikk i Dingolfing i Tyskland.

Foto: BMW