Det anerkjente Time Magazine har kåret Tesla Model S til en av tiårets mest innflytelsesrike dingser.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

«Så du tror at biler ikke kan være duppeditter? Da har du ikke kjørt en Tesla Model S – eller sett en komme kjørende mot deg. Den elektriske sedanen har sakte, men sikkert forandret retningen bilindustrien følger, og tvunget konkurrenter til å omfavne en batteridrevet fremtid i stedet for dagens bensinslukende virkelighet – og utfordret tanken om at elektriske biler ikke er kult», skriver Time.

Solgt over 20 000 i Norge

Tesla Model S kom allerede i 2012 og har hittil solgt godt over 20 000 elbiler i Norge. Det gjør at Model S er den fjerde mest solgte elbilen gjennom tidende. Det er ganske imponerende for en elbil i det øverste prissjiktet.

Hvis du kjøper en Model S i dag, må du ut med rundt 800 000 kroner for Long Range-utgaven. For de pengene får du en elbil med 610 km i rekkevidde, toppfart på 250 km/t og 0-100 km/t på 3.8 sekunder. Med andre ord er dette fortsatt en elbil som frister mange, selv om billigutgaven Model 3 er den nye storselgeren til Tesla.

I godt selskap

Av andre dingser som også ble kåret til tiårerts dingser, finner du blant annet Apple Watch, Apple AirPods og Google Chromecast.

Model S befinner seg i god selskap med de store teknologi-selskapene og kjente duppedingser. En av grunnen til at Time mener at elbilen fortjener en på plass på lista samme med de andre, er fordi den fortsatt er like aktuell.

«Funksjonalitet som nedlastbare programvareoppdateringer, et enorm berøringsskjerm og avanserte autopilotfunksjoner gjør at det føles som et kjøretøy fra 2022 i stedet for 2012 », skriver Time.