Det er analytikere i den tyske storbanken, Deutsche Bank, som hevder Tesla vil klare å levere sin Model Y i første kvartal av 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Foran skjema

Det er fordi underleverandørene til Tesla ligger foran skjema, at den tyske banken mener de første kundene vil få el-SUV’en om bare tre-fire måneder.

– De taiwanske leverandørene indikerer nå at Tesla akselererer ordrene sine for å gå inn i masseproduksjon hele seks måneder tidligere enn den opprinnelige planen. Dette vil bety at Model Y kan bli tilgjengelig for offentligheten i første kvartal neste år, skriver Rosner, analytikeren i Deutsche Bank, ifølge CNBC.

Tesla har også selv nylig bekreftet at de ligger foran skjema med å produsere deres neste el-SUV.

– Vi ligger foran planen med å produsere Model Y og forventer nå å lansere innen sommeren 2020, uttalte Tesla, formidlet nettstedet Electrek for kort tid siden

Rekkevidde

De tre forskjellige utgavene av Model Y med lengst rekkevidde får et batteri på 75 kWh. Det gir en rekkevidde på 540 kilometer for Model Y med bakhjulsdrift. Velger du heller å gå for firehjulsdrift, så kan du velge mellom 505 kilometer, eller 480 kilometer i rekkevidde. Standard Range, som også blir den billigste, har fått oppgitt en rekkevidde på 370 kilometer, men det er basert på den strengere standarden EPA.

Pris

Velger du Model Y, så får du en prisforskjell på omtrent 200 000 mellom den billigste og dyreste utgaven:

  • Long Range, bakhjulsdrift, 441 000 kroner.
  • Long Range, firehjulsdrift 474 000 kroner.
  • Performance firehjulsdrift: 547 000 kroner.
  • Standard Range: 333 871 kroner (produksjonsstart i 2022)

Størrelse, baggasjeplass og hengerfeste

Tesla kommer med hengerfeste og du kan velge mellom fem eller sju seter – du må ut med 25 000 kroner for de to ekstra setene. Det er ikke bekreftet hvor stor bagasjeplass Model Y vil få, men det er naturlig å tenke seg hvert fall rundt 550 liter, som er det Model 3 ligger på.