Peugeot lanserer en ny elektrisk SUV i det norske markedet.

Nye Peugeot 2008 blir 14 centimeter lengre enn dagens, og plasserer seg dermed midt i den populære klassen for kompakte familie-SUVer. Den elektriske versjonen av 2008, e2008, vil koste fra 286.600 kroner.

– De første 2008 er allerede på vei ut til forhandlerne. Bilen er virkelig en tøff og voksen kompakt-SUV, og kommer til å bite skikkelig ifra seg i markedet. Særlig den hel-elektriske e2008 har fått mye oppmerksomhet og har for lengst vekket nysgjerrigheten til mange. Med prisen vi nå har fått passer den perfekt til norske kunder, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

Kompakt SUV

2008 blir en romslig bil, og den største bilen på PSAs nye plattform CMP (Common Modular Platform). Den vil by på fleksible løsninger og god plass.

Peugeot i-Cockpit 3D er fundamentet for hele opplevelsen bak rattet. Instrumenteringen (3D-prosjektor) ligger over et lite og kompakt ratt. I tillegg har den en stor berøringsskjerm i midtkonsollen.

Motorer og rekkevidde

e2008 kommer med en elektrisk motor med 136 hestekrefter og 260 newtonmeter. Batteriet er på 50 kWt og rekkevidden er 320 kilometer i henhold til WLTP.

Lading skjer via veggboks eller opptil 100 kw hurtiglader. Ladetider er fra 5 til 8 timer med veggboks (en-fas eller tre-fas)

For mest mulig effektiv oppvarming så kommer e2008 med varmepumpe. Bilen kan også varmes i forkant av avreise, ved lading eller uten lading hvis batterikapasiteten er over 40 prosent. Alt med lading, batterioversikt og oppvarming har man tilgang til via My Peugeot App.

Lansering

Nye Peugeot e2008 er på markedet i Norge i april 2020