I går ble det bekreftet at Amazon, Ford og to investeringsfond har spyttet inn 11,5 friske milliarder i elbilsatsingen til Rivian.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Tidligere i år hentet Rivian inn 6 milliarder fra Amazon og 4,3 milliarder fra Ford. Nå har de hentet inn nye milliarder, skriver nettstedet Electrek.

11,5 milliarder

– Denne investeringen viser tillit til vårt team, produkter, teknologi og strategi. Vi er ekstremt glade for å få støtte fra så sterke aksjonærer, sier RJ Scaring, sjef i Rivian, etter at investeringen på 11,5 milliarder ble gjort kjent.

Det er nå liten tvil om at Rivian sin el-SUV og el-pickup blir å se mot slutten av neste år- aller først i USA. De nye milliarden er god nyheter for selskapet som både i SUV-segmentet, men nå også i pickup-klassen, får sterk konkurranse fra Teslas Cybertruck.

Imponerte stort på lansering

Rivian imponerte alle på LA Auto Show i november i fjor med sin elektriske pickup og SUV, som de kaller R1T pickup og R1S SUV

Bilene er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh, med flere mindre batterier også tilgjengelig. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.

Foto: Rivian

Avslørte pris tidligere i år

Bilprodusenten har tidligere annonsert at R1T elektrisk pickup truck vil ha en startpris på $ 69.000, og R1S SUV vil starte på $ 72,500. Tidligere har administrerende direktør i selskapet Rj Scaring i et intervju med greentechmedia avslørt mer om prisene til Rivian-elbilene.

Prisene gjelder for basismodellene med mindre batteripakker (mindre rekkevidde), men de bilene vil ikke være tilgjengelig fra starten av. Dette er viktig å merke seg, siden Rivian også har lovet biler med massive batteripakker og over 600 kilometer rekkevidde.

Rivians administrerende direktør innrømmer i intervjuet at bilprodusenten ennå ikke har gitt ut prisinformasjon for langdistanse-kjøretøyene. Men han gjør det klart at her vil Rivian tilby varianter som starter under $ 90.000 (ca. 775 000 norske kroner).