Kommer allerede i 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker


SKODA forventer å starte kundeutleveringer av bilen mot slutten av 2020. Allerede nå kan du også forhåndsbestille en plass i bestillingskøen for ŠKODAs helt nye elektriske familiebil basert på konseptet VISION iV.

500 km i rekkevidde

0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Rekkevidden er oppgitt til inntil 500 km ifølge den nye WLTP-standarden. Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av 30 minutter.

Foto: Skoda

Får firehjulstrekk

Elbilen drives av to elektriske motorer – én på hver av akslene, noe som gir bilen firehjulsdrift. De 306 hestekreftene fordeles etter behov på de fire hjulene, det gir en trygg kjøreopplevelse om vinteren, for bilen som skal lanseres i 2020. Skoda har bekreftet at elbilen også vil komme i en utgave med kun bakhjulsdrift.

Bagasjeplassen er på 550 liter, men det er basert på konseptmodellen, så en kan regne med noen små justeringer av det tallet etter hvert.

Hva blir prisen?

Importøren i Norge vil ikke bekrefte hva prisen blir helt enda, men hinter til at de vil legge seg på et gunstig nivå for å treffe barnefamiliene.

– Elbilmarkedet mangler et helt vesentlig alternativ: De store, trygge, fullelektriske bilene med lang rekkevidde og ikke minst en pris som er attraktiv for en vanlig småbarnsfamilie. Det er det vi kommer til markedet med nå, i en klasse hvor alternativene primært er kostbare modeller fra premium-orienterte merker som Mercedes og etter hvert også Volvo, sier Thomas Meiner, direktør for SKODA i Norge.

Tøff konkurranse

I 2020 og 2021 blir de to tøffeste konkurrentene til Skoda i dette el-segmentet Fords Mach-e og Teslas Model Y. De to sistnevnte kommer omtrent likt priset, med den samme rekkevidden, firehjulstrekk og mulighet for hengerfeste.

Det som blir interessant, er om om Skoda klarer å legge seg 50 000-100 000 lavere i pris for utgaven med 500 km i rekkevidde og firehjulstrekk. Klarer de det, så kommer fort Skodas el-SUV til å bli bestselgeren av disse tre.