Det er problemer med programvaren til ID.3, skriver internasjonale medier

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Problemet med programvaren kan få innvirkning på opptil 20 000 ID.3, ifølge nettstedet Electrek, som plukket opp saken fra det tyske Manager Magazin. De omtaler problemet som «massivt».

Usikkert om dette får konsekvenser

Løsningen for å fikse problemet er visstnok å installere programvaren manuelt i stedet for å gjøre det tråløst over nettverket. Det betyr at Volkswagens service-team vil gå gjennom alle bilene etter at de har rullet av samlebåndet. Elbilene blir stående på parkeringsplassen til våren før de får fikset problemet, skriver Electrek.

Det er usikkert om og eventuelt hvordan dette vil påvirke leveransene av ID.3. Det vi vet er at dette gjelder ID.3 som skal til Europa.

Sannsynligvis vil ikke dette påvirke utleveringen i noen særlig grad, ettersom de første ID.3 skal være hos kundene fra midten av 2020. Mye kan tyde på at Volkswagen gjennom å gøre installeringen til våren unngår forsinkelser.

Produksjonen av elbilen startet i forrige måned.