El-SUV’en Fisker Ocean ble vist fram under teknologimessen CES i Las Vegas for første gang.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Fisker er ledet av dansken, Henrik Fisker, som startet selskapet i 2016.
Bilen får en startpris på 37.500 dollar, som med dagens kurs betyr rundt 330.000 kroner. Rekkevidden er på 480 kilometer.

Regner du inn skattefordelene i USA, så blir prisen barbert ned til 30.000 dollar, rundt 265.000 kroner. Det er usikkert hvordan norske elbilfordeler vil virke inn på prisen, men det er tydelig at Fisker ønsker å konkurrere med Tesla Model Y.

Hvis man sammenligner denne el-SUV’en med Teslas, Model Y, som ligger på omtrent 48.000 dollar for ca. samme rekkevidde i USA før skattefordelene (Long Range), så koster Tesla’en 10.000 dollar mer i USA.

Det kan tyde på at Fisker sin el-SUV også i Norge kan bli billigere, men det vil framtiden vise.

Fikser vil i tillegg tilby en fleksibel leasing-løsning fra 3300 kroner som inkluder all service.

Stort batteri

El-SUV’en vil få et batteri på 80 kilowattimer, og den varslede rekkevidden vil gjelde for den billigste utgaven av bilen.

Fisker Ocean får også et solcellepanel som skal gi 1600 km i rekkevidde i året.

Det nye bilselskapet har tidligere lovet elbiler som aldri har kommet på markedet, så mange journalister er fortsatt skeptiske om lovnadene fra Fisker vil bli til virkelighet.

Fisker kunngjorde for to år siden at modellen Emotion skulle settes i produksjon i 2019. Hittil har ingen sett noe til den elbilen.

Kommer i 2022

Fisker skal starte å produsere el-SUV’en i 2021 og de forventer å kunne starte utleveringer fra 2022, hvis alt går etter planen.

Foto: Skjermdump YouTube